Gigi Becali, autodenunț în direct: „Am pariat 20.000 de euro la Nordsjaelland – FCSB”. Ce pedeapsă riscă

Gigi Becali a anunțat că a pariat 20.000 de euro în timpul meciului Nordsjaelland – FCSB 2-0, disputat în turul 3 preliminar Conference League.

La o zi după eliminarea din Conference League, Gigi Becali a explicat că a pierdut și 20.000, suma plasată de un apropiat pentru el la o agenție de pariuri online. Finanțatorul de la FCSB a mizat pe calificarea echipei sale printr-un pariu live.

Gigi Becali, autodenunț în direct: „Am pariat 20.000 de euro la Nordsjaelland – FCSB”

Întrebat dacă nu consideră că a încălcat regulamentele privind pariurile, Gigi Becali a spus că nu vede nimic în neregulă. Totuși, ROAF îl contrazice.

„Am pierdut 20.000. Am pus și eu un pariu. Am vorbit cu cineva și mi-a zis că e cotă 7. Cum adică, mă, cotă 7? Mi-a zis că dacă e calificare, iei de 7 ori mai mult. I-am zis să-mi pună și mie 50.000. Adică de la el, că nu-i problemă. Adică paria pentru mine cum ar veni, ne cunoaștem. A zis: ‘Băi, Gigi, nu pot să pun 50.000, că nu primesc 50.000. Pot să pun maxim 20.000’. Am pus 20.000 (n.r – pe calificarea FCSB).

Păi, n-am pariat eu! Hai să spun când n-ai voie să pariezi. N-ai voie să pariezi în România, că se consideră că faci aranjamente. Dacă pariezi pe meciuri europene, aia nu e niciun fel de problemă. Făceam aranjament ca să câștig? Nu am voie să pariez? De ce nu e moral să pariez pe echipa mea? De ce nu e voie, mă? N-am voie să mă distrez ca orice om? E un joc. Nu e o chestiune de patimă să pariez 700.000, un milion. Toate au o logică. Dacă fac din asta o obișnuință, da, dar așa… 20.000 e fleac.

După mi-a spus că a scăzut cota. Era cotă 5 (n.r – pentru calificarea FCSB). Eu am pus după ocaziile alea cu Coman. Era o chestiune de pariat pe echipa mea”, a spus Gigi Becali, la Prosport Live.

Ce pedeapsă riscă Gigi Becali după ce a pariat

Conform Regulamentului de Organizarea a Activității Fotbalistice, Gigi Becali poate fi sancționat drastic.

„Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu:

a. interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani;

b. penalitate sportivă de 300.000 de lei”, se arată în articolul 60 din ROAF, care face referire la „Corupţia/Pariurile sportive/Integritatea competițiilor”.

Lasă un comentariu