Gigi Becali: ”Chiricheș e în echipa ideală. Florin Tănase a fost favoritul meu”

FCSB a primit titlul de campioană în SuperLiga, după înfrângerea pe care ”roș-albaștrii” au suferit-o, scor 0-1, cu CFR Cluj, în etapa a 9-a a play-off-ului SuperLigii.

Deși echipa sa a suferit o înfrângere, Gigi Becali (65 de ani) a exprimat satisfacția față de performanța elevilor lui Elias Charalambous (43 de ani) și a subliniat că aceștia vor demonstra valoarea echipei în preliminariile Ligii Campionilor din sezonul viitor.

Ulterior, într-o serie de declarații, Gigi Becali a fost provocat să selecteze un „prim 11” ideal al FCSB-ului din perioada cât a condus echipa (începând din 2003 până în prezent).

Gigi Becali a menționat câțiva jucători emblematici care au purtat tricoul echipei FCSB de-a lungul anilor și care ar merita să facă parte din echipa ideală a clubului pe termen lung. Astfel, „latifundiarul din Pipera” a evidențiat importanța unor jucători precum Dennis Man (25 de ani), care a fost vândut pe cea mai mare sumă în străinătate din SuperLigă (11 milioane de euro), Vlad Chiricheș (34 de ani) și Mihai Lixandru (23 de ani).

”Trebuie să fac pe compartimente. La atacanți, normal spui, datorită banilor, Man (n.r. Dennis Man, vândut la Parma pentru 11 milioane de euro), pe cine ai luat cei mai mulți bani? Cu siguranță Chiricheș (n.r. Vlad Chiricheș) e în echipa ideală, dintre toți fundașii e clar că e cel mai bun. Szukala (n.r. Lukas Szukala) îmi plăcea foarte mult.

După care la mijloc nu știi cu cine. Dacă nu apăreau Șut (n.r. Adrian Șut) și Lixandru (n.r. Mihai Lixandru), spuneam Bourceanu și Pintilii. Dar ăștia doi mi se par puțin mai buni decât ei. În atac a fost Thereau, care n-a jucat prea mult la noi și a fost și mai bun în Italia. A fost și Kapetanos.

Tănase (n.r. Florin Tănase), jucătorul care a fost favoritul meu. Portar, ca să spui unul, trebuie să fie cineva de excepție. N-am avut nici portari, nici jucători de mare excepție.

A, iartă-mă! Tătărușanu. Să mă ierte! Singurul jucător pe care pot să-l aleg la ora asta e Tătărușanu. N-are nimeni ce să îi spună, a jucat pe la multe echipe mari și ne-a calificat de multe ori. Rădoi era căpitan, căra pianul”, a spus Gigi Becali, la emisiunea Digi Sport Special.

 

Lasă un comentariu