Gigi Becali, decizie radicală înainte de FCSB – Corvinul

FCSB a câștigat cu 8-0 primul meci amical disputat în cantonamentul din Olanda, cu o săptămână și jumătate înaintea Supercupei României.

ÎN DIRECT la Digi Sport, Gigi Becali (65 de ani) a dezvăluit că a luat o decizie fără precedent în fotbalul românesc: nu va respecta regula U21.

Patronul roș-albaștrilor a declarat că își asumă orice riscuri și consecințe care decurg din această decizie și că intenționează să alinieze cel mai bun 11, cu scopul de a pregăti echipa pentru meciurile din preliminariile Ligii Campionilor.

„Pe mine mă interesează un singur lucru. Pe mine lasă-mă în pace. Nu abuza că România e o țară mai slabă și că oamenii sunt mai naivi. Pe mine mă interesează ca eu să joc Supercupa cu echipa pe care vreau să o fac eu. Vreau să câștig bani, vreau Liga Campionilor. Federația mă oprește.

Eu fac ce zice Burleanu după ce am băgat milioane? Cum adică să joc eu cu U21? Burleanu pierde, câștigă, ia bani. Îmi dă Burleanu mie ceva? Am înțeles că o să dea pe copii și juniori. Dă de la Guvern sau de la UEFA. O să vezi că eu nu joc în Supercupă cu U21. Eu în Supercupă o să verific echipa. Nu joc cu U21. Îi bag pe cei mai buni! Nu mă obligi pe mine să joc cu U21.

M-au amăgit. M-am întâlnit cu Șucu, Varga, Rotaru că nu mai jucăm cu U21. Care lege? Este o lege care e Stalin. Stalin a furat puterea și a făcut ce a vrut. Așa au făcut și ei. Ei nu văd că nu mai merg astea. Nu mai merge așa. Tirania de a folosi votul majorității împotria minorității. Așa vreau, să dea (n.r. meci pierdut 3-0). Merg la TAS. Să vedem dacă la TAS pot să spună că mă pot obliga. Eu le trimit foaie înainte, că nu mai vreau regula asta.

Nu trebuie să am cea mai bună echipă când joc cu Maccabi? Nu pot să fac experiența mea de echipă. Să fac selecția mea. Mă deranjează impunerea. Nu mai este Tavi Popescu. Aici nu mai e vorba de impunere. Nu mai e vorba de principiu. Acum trebuie să îmi fac echipa de Liga Campionilor și am 3-4 meciuri înainte.

Așa am vorbit. Am avut încredere, dar nu s-a mai făcut nimic. Acum eu ce fac? Nu am vrut să forțez. Să vadă că eu caut pacea, pe mine nu mă interesează ce prime luați, vreau să mă lăsați pe mine și pe familia mea în pace. .”, a declarat Gigi Becali, la Liga Digisport.

FCSB – Corvinul HunedoaraSupercupa României, este primul meci al sezonului fotbalistic din România.

Duelul a fost programat, pe 4 iulie, la ora 20:00, în direct la Digi Sport, pe stadionul ”Steaua”.

Regula U21 nu se schimbă, FCSB are soluții limitate.

Deși au existat discuții conform cărora cluburile din SuperLigă nu vor mai fi obligate să folosească cel puțin un fotbalist eligibil pentru naționala de tineret pe tot parcursul meciurilor, ci vor fi recompensate dacă o vor face, FRF are alte planuri.

Federația Română de Fotbal nu va ceda presiunilor venite din partea multor conducători de club din SuperLigă și vrea să păstreze regula U21.

Răzvan Burleanu consideră că aceasta este benefică pentru reprezentativele României și nu are de gând să renunțe la ea.

Unul dintre cluburile care au cerut eliminarea regulii U21 este FCSB, care va avea dificultăți ca urmare a păstrării acestei reguli.

La începutul sezonului viitor, FCSB nu va putea conta pe Alexandru Pantea și Octavian Popescu, folosiți frecvent în sezonul trecut pentru a respecta regula. Ambii sunt accidentați. În schimb, la FCSB revine Alexandru Musi, eligibil pentru naționala de tineret, care a avut un randament bun la Petrolul sezonul trecut, petrecut la Ploiești sub formă de împrumut.

Lasă un comentariu