Gigi Becali n-a mințit, chiar sunt nemulțumiți de staff! Ce i-au transmis jucătorii patronului

Gigi Becali a povestit că unii dintre jucători i s-au plâns de antrenamentele prea scurte pe care le comandă Mihai Pintilii și Elias Charalambous. Surse din club susțin că ar exista, cu adevărat, fotbaliști dezamăgiți, dar nu atât de durata, cât de intensitatea slabă a ședințelor de pregătire.

O pretenție exagerată a lui Becali s-a transformat într-o dispută a lui cu angajații proprii, una completată cu dezvăluiri „pe surse” ale lui Gigi Becali. El a povestit după eliminarea din Conference League că a avut o discuție cu Mihai Stoica, una în care îi ceruse acestuia să-i transmită lui Pintilii să prelungească antrenamentele până la patru ore unul.

„Pintilii i-a zis lui MM că el pleacă dacă îi impune așa ceva”, a relatat Becali. El a dezvăluit astfel că antrenorul principal real este Mihai Pintilii, nu Elias Charalambous, posesorul licenței Pro. Mihai nu are nici măcar licența A, el nu are voie să fie nici secund!

Apoi, supărat din cauza replicii pe care o primise din partea antrenorului, Gigi Becali a mai aruncat o informație: „Nu vreau să spun eu mai multe, dar jucătorii ar vrea și ei pregătire mai multă. Eu nu de la mine le spun, tot de la echipă le știu. Jucătorii cer antrenamente mai lungi. Nu pot eu să vi le spun pe toate…”. Ceea ce înseamnă că fotbaliștii i s-ar fi plâns patronului din cauza duratei scurte a ședințelor de pregătire.

Surse din club confirmă că ar fi existat plângeri din pricina antrenamentelor, însă nu durata ar fi fost problema: „Jucătorii l-au înștiințat pe Gigi că de la venirea din cantonamentul de vară n-au făcut vreun antrenament tactic și că programul e încărcat cu unele exerciții inutile, a căror intensitate e foarte scăzută”.

Aceleași surse povestesc că lui Becali chiar i-a picat rău răspunsul pe care i l-a dat Pintilii, amenințarea că demisionează dacă îi cere să facă antrenamente de câte patru ore.

Chiar și așa, postul lui Mihai nu e în pericol deocamdată, pentru că echipa a câștigat toate meciurile de când a început campionatul și nici nu ar avea Gigi Becali o soluție pentru înlocuirea imediată a antrenorului.

Patronul a povestit ieri că, după ce l-a supărat, tehnicianul l-a și complimentat: „Cordea va câștiga în Arabia Saudită trei milioane de euro în trei ani. Pintilii mi-a spus: «Nea Gigi, ai mai făcut un milionar. Dacă n-ai fi fost tu, eu n-aș fi visat să adun nici măcar sute de mii de euro, darmite să ajung să am milioane!»”.

În 2020, Mihai Pintilii a câștigat un proces cu Al Hilal, club care îi reziliase contractul. Arabii au fost obligați să-i plătească despăgubiri de un milion de dolari!

Marius Șumudică nu va veni la FCSB

Oricât și-ar pierde Becali încrederea în Pintilii, el nu-l va angaja pe Marius Șumudică. Scenariul unei colaborări Gigi-Șumi a revenit în discuție din momentul în care tehnicianul a exprimat dezamăgirea că n-a fost el alesul Rapidului, clubul său favorit l-a preferat pe Bergodi. 

Eticheta de mare rapidist i-a rămas însă lui Șumudică, iar el a mai păstrat legături puternice cu suporterii giuleșteni, pe care n-ar vrea să-i supere definitiv apărând pe banca rivalei lor celei mai mari. Steliștii care țin cu FCSB îl privesc și ei ca pe un adversar, nu-l pot trata ca pe un profesionist neutru. Ca să sublinieze că nu-l vor pe Șumi, suporterii l-au înjurat în timpul partidei cu Poli Iași.

Gigi Becali a dezvăluit că antrenorul principal real este Mihai Pintilii. Îl reaprinde pe Burchel?

Afirmația lui Becali l-ar putea face pe directorul Școlii de Antrenori să redevină interesat de situația de la FCSB. Lucian Burchel a protestat atunci când Pintilii conducea echipa sub acoperirea lui Leo Strizu, deținător al licenței Pro, și i-a avertizat pe roș-albaștri că riscau sancțiuni. 

Pe Pintilii l-a și suspendat. Mihai, pe care Gigi l-a dat de gol că antrenează, de fapt, echipa, doar asistă la meciuri, el nu mai transmite indicații ca să nu fie sancționat din nou. E un dezavantaj din cauza căruia Valeriu Iftime l-a demis pe Marius Croitoru de la FC Botoșani. 

„Nu poate striga la jucători în timpul meciurilor, ceea ce îi scade valoarea ca antrenor”, e concluzia la care a ajuns Iftime.

Lasă un comentariu