Gigi Becali, transfer senzațional din Africa de Sud! În luptă e și Sherif Tiraspol

Gigi Becali e gata să dea o nouă lovitură pe piața transferurilor cu un jucător din Africa de Sud. Înlocuitorul vedetei dorită de CFR e considerat un adevărat star în țara lui Ngezana.

FCSB a început campania de mercato și a semnat deja cu doi jucători, Daniel Popa și David Kiki. Patronul FCSB, Gigi Becali, intenționează să continue transferurile din Africa de Sud, fiind impresionat de calitățile lui Siyabonga Ngezana. Noul fundaș stânga dorit de Becali este Asekho Tiwani, care ar putea veni pe aceeași filieră ca Ngezana. Tiwani, în vârstă de 19 ani, ar putea fi înlocuitorul perfect pentru Risto Radunovic, al cărui contract expiră la finalul anului. Tânărul fundaș sud-african a atras atenția mai multor echipe europene după un sezon impresionant la Sekhukhune United în prima ligă din Africa de Sud.

Internaționalul sud-african este pregătit să facă pasul către o echipă din Europa. După succesul obținut cu transferul lui Ngezana vara trecută, Gigi Becali este gata să finalizeze un nou transfer din Africa de Sud. Potrivit presei sud-africane, FCSB a inițiat deja discuții pentru transferul lui Tiwani. Conform iDiski Times, Sekhukhune United va permite tânărului jucător să plece în această vară, indiferent de oferta primită. FCSB va trebui să se lupte cu Sheriff Tiraspol pentru semnătura jucătorului.

Cu ce problemă s-a confruntat Ngezana în România: „Am fost nevoit să mă adaptez”

Asekho Tiwani va avea un ghid foarte bun, dacă va alege să semneze cu FCSB. Siyabonga Ngezana a luat deja pulsul situației din București și chiar a avut un șoc foarte mare atunci când a venit pentru prima dată în România. El a fost nevoit să se acomodeze fără familia sa, iar prima problemă a fost limba, deoarece la echipă mulți jucători nu vorbesc decât limba română.

„Când am ajuns în România primul șoc a fost limba. Începuturile nu sunt ușoare. Am fost nevoit să mă adaptez fără familia mea. A trebuit să fiu dedicat la ce am de făcut. Unii jucători nu știu engleză, vorbesc doar limba română, așa că trebuie să comunici doar cu o parte dintre ei. Dar învăț limba română în fiecare zi, am o aplicație pe care o folosesc și mă ajută cu traducerea”, a declarat Ngezana într-un interviu pentru Andile Ncube.

Siyabonga Ngezana a evoluat în 30 de partide pentru FCSB și a marcat un gol. Fundașul sud-african este la prima experiență în Europa, după transferul dela Kaizer Chiefs, formație din prima ligă sud-africană.

Lasă un comentariu