Guido Reil, Germanul care a spus că România e ,,vestul sălbatic,, își cere scuze. Îl iertăm?

Știți probabil cu toții cazul care a revoltat o Românie întreagă iar fiecare Român s-a simțit jignit în urma afirmațiilor făcute de europarlamentarul german Guido Reil. Da, e adevărat că foarte mulți au și uitat deja.

Treaba stă cam așa,

În timpul unui discurs în Parlamentul European, unde a fost dezbătută aderarea României și Bulgariei la Schenghen, Guido Reil a cerut respingerea aderării și a comparat România cu Vestul Sălbatic.

El a spus că niciuna dintre țări nu are ce căuta în Schengen și, mai mult, că nu ar fi trebuit să adere nici la Uniunea Europeană: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”

Recent a fost invitata în România, să ne calce pragul și să vadă cu ochii lui cum arată Vestul Sălbatic.

”Am dorit această întrevedere pentru a-i prezenta europarlamentarului german realităţile cu care se confruntă judeţul Hunedoara, dar şi proiectele pe care le derulăm în baza strategiei de dezvoltare. Am vorbit despre atragerea de fonduri europene nerambursabile, despre eforturile şi reuşitele noastre de a atrage finanţări de aproape un miliard de euro pentru tot ce înseamnă proiecte de dezvoltare, de la sănătate, infrastructură, reţele de alimentare cu apă, până la patrimoniu cultural. Pentru a cunoaşte cu adevărat România, cei care vorbesc despre ţara noastră trebuie să o şi viziteze. Să descopere singuri care sunt problemele cu care ne confruntăm, dar şi potenţialul pe care îl avem”, a explicat preşedintele CJ Hunedoara pe pagina de socializare.null

Europarlamentarul a fost însoţit de deputatul social-democrat Natalia Intotero. Programul vizitei include Colegiul Național ”Decebal” din Deva, unde funcţionează clase cu predare în limba germană, și Muzeul Aurului din Brad.

Cu această ocazie a avut timp să viziteze țară și să cunoască poporul român, popor care a fost umilit acum câteva zile cu refuzul Austriei de a intra în Schengen.

Ce părere are acum Reil despre țara noastră?

Scuzele lui Guido Reil au continuat însă și după vizita în România, potrivit mesajului publicat joi de Natalia Intotero, pe pagina de Facebook.

„Am rănit foarte mulți români cu afirmația mea și sunt recunoscător pentru că am fost invitat în România de către parlamentarul român Natalia Intotero, care mi-a oferit ocazia să-mi creez o imagine proprie”, a transmis Guido Reil, într-o înregistrare video.

Deputatul european a menționat că a reușit că cunoască „oameni incredibil de binevoitori şi primitori”.

„Oameni care sunt mai săraci decât cei din Germania. Dar oameni care sunt totuşi bogaţi pentru că sunt mândri. Mândri de cultura lor, mândri de ţara lor. O ţară care este una cu biserica ei. Oameni care îşi iubesc familia. Toate acestea sunt lucruri pe care şi eu le iubesc şi pentru care am un respect deosebit”, a spus Reil.

Ce facem drag popor Român? Trecem cu vederea și îl iertăm? Acum, toată lumea boicotează firmele austriece, dar pe cele Germane de ce nu boicotează nimeni? Acum Germania ne e prietenă.

Hai să fim mândrii că suntem Români, să luptăm pentru această țară. Să acceptăm scuzele, dar să nu uităm. Toți trebuie să iubim această țară, indiferent de ce zic unii și alții.

E ciudat cum unii își schimbă părerea când pășesc pe teritoriul nostru, al Vestului sălbatic, pentru că eu și tu știm cum suntem cu bune și cu rele.

Mai jos vă las video în care europarlamentarul își cere scuze.

Lasă un comentariu