Helmuth Duckadam despre șansele fcsb-ului la grupele Champions League

FCSB a devenit campioană după nouă ani, iar acum se concentrează pe sezonul european care va începe în această vară.

Gigi Becali, patronul FCSB, a fixat un obiectiv ambițios pentru sezonul următor: intrarea în grupele UEFA Champions League, vizând aproximativ 60 de milioane de euro în conturi. Pentru a atinge acest scop, pregătește o campanie de transferuri spectaculoasă pentru a concura cu echipele puternice din preliminarii. Cu toate acestea, fostul mare portar Helmut Duckadam consideră că echipa nu este încă la nivelul necesar pentru a reuși în această competiție de elită europeană.

”Nu, nu este. Pentru că nu suntem încă la nivelul acela. Deocamdată avem jucători care costă maximum un milion de euro și ne luptăm cu echipe care au jucători de la cinci milioane în sus.

Avem în Conference League o șansă să trecem de grupe. Să ajungem în grupe și să trecem de grupe, acolo da, acolo putem, cu puțin noroc la tragerea la sorți”, a spus Helmut Duckadam, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PRO TV.

Câți bani poate încasa FCSB din partea UEFA

Dacă va reuși să treacă de primul tur preliminar al UEFA Champions League, FCSB va fi ecompensată cu 280.000 de euro.

Suma primită din partea UEFA va crește în următoarele două tururi preliminare. În turul doi și trei, FCSB ar putea primi 380.000, respectiv 480.000 de euro.

În play-off, FCSB ar putea încasa nu mai puțin de cinci milioane de euro, iar accederea în grupe este premiată cu 15,6 milioane de euro. În total, dacă i-ar îndeplini visul lui Gigi Becali, Florinel Coman și compania ar aduce în conturile clubului din Berceni nu mai puțin de 21,7 milioane de euro!

Lasă un comentariu