Ianis Hagi face lumină după informațiile apărute în presă

Ianis Hagi (25 de ani) a intrat în minutul 68 al meciului pierdut de România cu Belgia, scor 0-2, în etapa secundă a Grupei E, de la EURO 2024.

După fluierul final, fotbalistul României a avut o atitudine complet diferită față de cea din meciul cu Ucraina, când a fost lider de galerie la sărbătoarea ”Tricolorilor”, alături de suporteri. De această dată, jucătorii români au stat câteva minute la marginea terenului pentru a mulțumi celor aproximativ 30.000 de suporteri pentru susținere. Hagi, însă, a rămas pe teren doar foarte puțin timp, a salutat publicul și apoi a plecat primul la vestiare. Deși articolele din presă nu au sugerat că Hagi nu a salutat publicul, ci doar că a fost primul care a părăsit terenul, lucru confirmat de o filmare, decarul României a acuzat denaturarea adevărului.

În ultimele zile, am observat câteva articole în presă care susțin că, după meciul cu Belgia, am plecat direct la vestiar fără să salut publicul și colegii mei. Vreau să clarific această situație și să vă asigur că aceste informații sunt complet neadevărate.

Imediat după fluierul final, am salutat toate zonele în care se aflau suporterii români. Este foarte important pentru mine să arăt respectul și aprecierea mea pentru voi, cei care ne susțineți necondiționat. De asemenea, am salutat toți colegii mei înainte de a merge la vestiar.

Pentru mine, echipa națională a României este o familie. Fiecare meci, fiecare antrenament și fiecare moment petrecut alături de colegii mei sunt de neprețuit. Publicul român este minunat și am un respect enorm pentru fiecare dintre voi. Întotdeauna am avut și voi avea respect maxim pentru voi, cei care ne susțineți necondiționat.

Momentele petrecute împreună cu voi pe teren și în afara lui sunt cele mai frumoase din cariera mea. Este o onoare să port tricoul naționalei și să reprezint România în fața voastră. Fiecare strigăt de încurajare și aplauzele din partea voastră înseamnă foarte mult pentru mine și pentru echipă.

Vă mulțumesc din suflet pentru susținerea voastră constantă și vă asigur că vom continua să luptăm pentru România, împreună, ca o adevărată familie„, a declarat Ianis Hagi, potrivit FRF.

Lucrul de care a fost acuzat Ianis Hagi 

„Lucrurile astea trebuie spuse, n-am nimic cu Ianis. Dar cocoloșirea asta ca metodă națională de a nu-l supăra pe tatăl lui… A fost cel mai slab de pe teren, și în meciul de aseară! Ați observat, era evident, a fost fluierat de o parte a publicului român când a intrat pe teren.

Asta explică și faptul că a fost primul care a părăsit terenul când s-a terminat meciul. Risca să mai fie o dată fluierat. Ați văzut faza când a căzut? Da, a alunecat, dar e un stil de a aluneca destul de ciudat”, a declarat jurnalistul Cristi Geambașu, la Liga Digi Sport. 

Lasă un comentariu