Îi cere Corvinului Hunedoara să se dea la o parte: „Ar fi frumos să renunțe la Europa League pentru Hagi!”

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României și ar trebui să fie reprezentanta României în Europa League.

În calitate de câștigătoare a Cupei României, Corvinul Hunedoara ar trebui să participe în Europa League din turul 1 preliminar. Echipa antrenată de Florin Maxim așteaptă încă aprobarea licenței din partea UEFA, dar este foarte optimistă că răspunsul va fi unul favorabil și va veni până cel târziu la sfârșitul acestei săptămâni.

De asemenea, Corvinul Hunedoara a anunțat că stadionul pe care intenționează să joace meciurile din Europa League va fi arena lui Sepsi OSK.

Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, a sugerat că ar fi de dorit ca Hunedoara să renunțe la participarea în Europa League în favoarea României, permițând astfel CFR Cluj să ocupe locul Corvinului în competiție. În acest scenariu, vicecampioana CFR Cluj ar merge în Europa League, Universitatea Craiova ar accede direct în Conference League, iar Farul (locul 4) ar disputa un baraj cu U Cluj sau Oțelul Galați.

„Îl felicit pe domnul Rotaru. Este un om care pune suflet și mulți bani în fotbal. Vreau să mergem în Europa cu toții pentru România. Mi-ar plăcea să meargă inclusiv Gică Hagi. Poate că ar fi frumos ca Hunedoara să renunțe pentru România și să-l lase pe Gică Hagi să meargă în cupele europene”, a spus Neluțu Varga, într-un mesaj transmis către Prima Sport.

Mihai Rotaru: „Nu poți cere unei comunități să se dea la o parte!”

Întrebat ce părere are despre opinia lui Neluțu Varga, Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, nu este de acord ca formația din Hunedoara să se dea la o parte, chiar dacă și echipa sa ar fi avantajată.

„Mă pun în postura celor care au investit acolo sentimente, mă pun în postura suporterilor. Ar fi frustrant pentru ei, chiar dacă pentru noi ar fi extraordinar, pentru că n-am mai juca barajul. Cei mai avantajați ar fi CFR Cluj pentru că ar merge direct în Europa League, dar nu poți cere unei comunități să se dea la o parte. Chiar dacă ne-ar avantaja pe noi!”, a spus Rotaru.

În schimb, Mihai Rotaru spune că poate exista o mare problemă dacă UEFA nu anunță rapid ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara.

Mi-e greu să mă pronunț, dar avem o problemă. Azi nu știm cine joacă barajul. Din cunoștințele mele, Corvinul nu are astăzi licență de Europa. Îmnseamnă că ei nu pot să meargă în Europa și automat barajul îl dă Farul. Poate dăm barajul noi și după ce îl dăm aflăm că nu a primit licență Corvinul. Și ce face Farul? Vine din concediu și joacă barajul cu cei cu care am jucat și noi?! Astăzi, Corvinul nu are licență„, a mai spus Mihai Rotaru.

Lasă un comentariu