Ionut Lupescu dă speranțe suporterilor dinamoviști. “Cred că un parteneriat public-privat CS Dinamo – FC Dinamo este cel mai sănătos”

Dinamo București se află în cea mai neagră perioadă a istoriei clubului de fotbal, însă chiar și în situația actuală, există speranțe și perspective de viitor pentru formația din Ștefan cel Mare.

Ionuț Lupescu (54 de ani), legenda dinamovistă, a participat la emisiunea Dinamo 7/9 și a prezentat o perspectivă care ar putea fi extrem de benefică pentru Dinamo. Fostul internațional consideră că cel mai sănătos mod prin care sportul românesc poate reajunge la un nivel înalt este prin intermediul parteneriatelor public-privat. Acesta a menționat că sponsorii Clublui Sportiv Dinamo nu beneficiază de nicio facilitate din partea Statului Român și este dezamăgit că oamenii politici nu au făcut demersuri pentru a susține sportul de performanță în România.

„Sponsorii lui CS Dinamo nu au nicio facilitate din partea statului, au ajutat atât CS cât și FC Dinamo. Oamenii din România nu au făcut niciun demers pentru a sprijini sportul și legea sponsorizării sportului. Este rușinos, pentru că sportul economisește și la Ministerul Educației și la Ministerul Sănătății, integrează copiii în comunitate și ar fi extrem de benefic. La noi lucrurile se mișcă foarte greu, cum se întâmplă și la stadionul Dinamo, unde se avansează foarte greu. Cred că un parteneriat public-privat (CS Dinamo – FC Dinamo) este cel mai sănătos și cred că este soluția ideală, prin intermediul legii sportului și fiscălității sportului, dar încă suntem departe de acest lucru.” – a declarat „Kaizerul”.

LUPESCU ATRAGE ATENȚIA CONDUCĂTORILOR DINAMOVIȘTI

Lupescu a discutat deschis și despre activitatea CS Dinamo și a atras un semnal de alarmă pentru a preveni o posibilă scindare a dinamoviștilor, precum în cazul steliștilor și a fanilor Universității Craiova.

„Eu sunt dinamovist, CS și FC e același lucru, sper să nu facem vreo distincție și să facem vreo prostie, ca să-i imităm pe cei din Ghencea și din Craiova. Am venit la CS Dinamo pentru că-l apreciez pe președintele clubului deoarece vrea să facă o treabă foarte bună. Conceptul echipei de handbal Dinamo este excelent, au adus un antrenor renumit, l-au ținut la prima echipă, dar i-au oferit și șansa să se ocupe de toate grupele de juniori. Avem oameni dinamoviști de mare valoare și la celelalte secții care pot veni și să se crească nivelul clubului. Asta mă bucură, pentru că CS Dinamo încearcă să facă acest lucru.” – a menționat legenda „câinilor”.

Lasă un comentariu