Jandarmeria Română ia măsuri drastice înainte de FCSB – CFR Cluj: ”Din rațiuni de siguranță”

FCSB o va înfrunta pe CFR Cluj, pe teren propriu, în etapa a 4-a a SuperLigii, într-o partidă care se va desfășura pe stadionul Ghencea. Meciul dintre cele două formații este programat duminică, de la 21:30, în direct pe Digi Sport 1, pe aplicația Digi Sport și pe siteul digisport.ro pentru abonații RCS-RDS.

Măsuri luate de Jandarmeria Română înainte de FCSB – CFR Cluj

Înainte de disputarea acestui meci, care este considerat unul de mare risc din cauza altercațiilor care ar putea apărea între suporterii celor de la FCSB și susținătorii CSA Steaua, Jandarmeria Română a emis un comunicat de presă în care a explicat ce măsuri va lua pentru a menține situația sub control atât în afara stadionului, cât și în interiorul acestuia. 

”Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

Spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 19:00, doar pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator, alături de un document de identitate (fizic sau în format electronic), după efectuarea unui control riguros efectuat de către Jandarmerie și societatea specializată de pază.

Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de siguranță, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare”, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei Române. 

Aceste măsuri drastice ar putea fi luate în contextul în care există zvonuri conform cărora mai mulți suporteri ai Stelei și-ar fi cumpărat bilete la meciul dintre FCSB și CFR Cluj. De asemenea, acestea ar putea fi instituite, după ce fanii celor de la CSA au afișat un banner amenințător la adresa susținătorilor echipei patronate de Gigi Becali. 

Unde se strâng suporterii celor de la FCSB și CFR Cluj

Pentru a nu exista conflicte directe între suporterii celor de la FCSB și CFR Cluj, Jandarmeria Română va superviza deplasarea celor două grupuri de susținători spre stadion.

”Suporterii echipei gazdă pot folosi ca loc de adunare platoul din fața fostului cinematograf Lira, situat la intersecția străzilor Mihail Sebastian și Calea 13 Septembrie, începând cu ora 18:00, de unde se va face deplasarea către stadion sub protecția forțelor de ordine. 

Totodată, începând cu ora 19:00, suporterii oaspeți pot folosi ca loc de adunare parcarea complexului comercial Dedeman, situat la intersecția străzii Brașov cu Bd. Ghencea, de unde se va face deplasarea către stadion sub protecția forțelor de ordine”, au transmis membrii Jandarmeriei Române. 

Mai mult, organele de securitate le-au transmis celor care vor încălca legea că, după ce se va încheia meciul de pe stadionul Ghencea, vor fi identificați și pedepsiți conform normelor în vigoare. 

„Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.

Astfel, cei care comit fapte antisociale vor fi identificați pe loc sau ulterior jocului sportiv în vederea sancționării conform cadrului legal în vigoare”, au mai transmis reprezentanții Jandarmeriei Române. 

Lasă un comentariu