Kyros Vassaras a analizat golul anulat al Rapidului din meciul cu FCSB

Partida dintre FCSB și Rapid s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, în etapa a cincea din play-off-ul Superligii.

În cazul unei victorii pe Arena Națională, echipa roș-albastră ar fi avut șanse să devină campioană la finalul etapei, mai ales că Universitatea Craiova ar fi obținut cel mult un punct în duelul cu Sepsi, scenariu care nu s-a concretizat.

Analizând evoluția meciului cu Rapid, Darius Olaru a deschis scorul în minutul 10, dar Rapid a reușit să întoarcă rezultatul în favoarea sa după doar câteva minute, prin golurile marcate de Krasniqi (minutul 12) și Rrahmani (minutul 16).

În repriza a doua, în minutul 57, Alexandru Băluță, intrat în locul lui David Miculescu la pauză, a reușit să restabilească egalitatea.

Momentul cel mai controversat al meciului a avut loc în minutul 23, când, după un contraatac rapid al giuleștenilor, Hasani a șutat de la marginea careului cu stângul. Deși reușita sa ar fi putut schimba drastic soarta meciului, golul a fost anulat de Marcel Bîrsan pentru un ofsaid la adresa lui Albion Rrahmani, deși acesta nu a atins mingea.

Kyros Vassaras, președintele CCA, a analizat această fază și a concluzionat că decizia lui Marcel Bîrsan de a anula golul lui Hasani a fost corectă.

În cursul unui atac, un jucător șutează spre poarta adversă, în timp ce coechipierul său se află într-o poziție clară de ofsaid, fiind exact pe traiectoria mingii.

Acesta face un gest evident foarte aproape de minge, deoarece, fără să o evite în ultimul moment, aceasta l-ar fi putut atinge. El se află chiar în interiorul suprafeței de poartă adversă, aproape de portar, iar acțiunea sa, în conformitate cu legile jocului, are un impact evident asupra capacității portarului de a juca mingea.

Arbitrul și arbitrul asistent decid corect pentru ofsaid, iar golul nu este acordat. VAR confirmă decizia luată de arbitrii pe terenul de joc”, a spus Kyros Vassaras, președintele CCA.

Lasă un comentariu