”L-ați lua pe Florinel Coman la Metz?” Laszlo Boloni a răspuns direct

Florinel Coman (26 de ani) se află la ultimul sezon pentru FCSB. Din vară, fotbalistul va juca la Al Duhail, echipă ce îi va oferi un salariu anual de două milioane de dolari, la care se vor adăuga și diferite bonusuri de performanță. 

Laszlo Boloni regretă plecarea lui Florinel Coman în Qatar: „Merita mai mult!”

Tehnicianul român consideră că transferul la Al Duhail este un pas înapoi pentru tânărul fotbalist.

Laszlo Boloni a vorbit despre transferul lui Florinel Coman la Al Duhail, echipa din Qatar care a plătit 5 milioane de euro pentru a activa clauza de reziliere a jucătorului de la FCSB. Antrenorul celor de la Metz este de părere că mutarea reprezintă o regresie pentru Coman și că acesta ar fi meritat o șansă la un club mai bun din Europa.

Eu l-aș lua pe Florinel Coman la Metz, dar la noi lucrurile stau altfel!„, a declarat Boloni. „Consider că pentru el transferul la Al Duhail este un pas înapoi. Merita mai mult, un fotbal mai bun.”

Boloni a recunoscut că l-ar fi dorit pe Coman la Metz, dar a subliniat că problemele financiare ale clubului francez nu au permis o asemenea mutare. „Din partea mea, Coman ar primi undă verde la Metz„, a spus el. „Dar nu ne permitem să plătim 5 milioane de euro.”

Tehnicianul român a încheiat prin a-i recomanda lui Coman să nu renunțe la visul de a juca la un nivel mai înalt. „Sper că Florinel va continua să muncească și va reuși să ajungă la un club important din Europa„, a declarat Boloni. „Are calitățile necesare pentru a face o carieră de succes.

Am citit despre Coman. E puțin deranjant, acest băiat merită mai multe, merită un fotbal mai bun. Nu vreau să condamn. Am lucrat și eu acolo, dar în momentul în care pui piciorul acolo, ieși din avion, pierzi 20% din ceea ce știi, la antrenamente încă 10%, la meciuri încă 20%. E altfel, e greu, e foarte greu.

Nu suntem toți destul de căliți să înfruntăm asemenea dificultăți. Acest băiat ar merita un club european. De ce nu ajunge acolo nu știu, 5 milioane de euro nu e o sumă deosebită pentru un jucător bun. Eu l-aș lua, dar la noi lucrurile stau altfel, nu pot să intru în asemenea discuții. Eu spun că 5 milioane nu sunt multe, dar pentru Metz poate că sunt”, a spus Laszlo Boloni la Digi Sport.

Helmut Duckadam: ”Foarte bine a făcut Coman!”

Spre deosebire de Laszlo Boloni, Helmut Duckadam consideră că Florinel Coman a luat cea mai bună decizie atunci când a ales să plece în zona Golfului, cel puțin din punct de vedere financiar.

Nu știu dacă putea să ajungă într-un campionat mai bun. Oricum, banii nu cred că erau aceeași. Eu cred că a ales, în primul rând, pentru familie. Foarte bine a făcut. Și-a asigurat viitorul lui și familiei sale. În rest e prea puțin important. Nu știi ce îți rezervă ziua de mâine și poate că dacă ratezi un asemenea transfer poate nu mai ai șanse la un al doilea”, a spus Helmut Duckadam pentru Sport.ro.

Lasă un comentariu