Leo Strizu „Sunt puțin mai agresiv, întotdeauna m-am dat la jucători!”

După plecare lui Nicolae Dică, FCSB a început căutarea unui antrenor.

Recent Becali a anunțat că noul antrenor al FCSB-ului este Leo Strizu. Desigur fanii au fost nemulțumiți de acest lucru dar până la urmă patronul decide.

La prima conferință de presă Leo Strizu a făcut niște declarații cel puțin diferite de ce se așteaptă patronul, declarații care cu siguranță va crea mici nemulțumiri patronului.

FCSB a tot căutat antrenor după plecarea lui Nicolae Dică (42 ani), la finalul înfrângerii cu U Cluj, 1-2. Cum conducerea nu a găsit un alt tehnician, Mihai Pintilii (38 ani) i-a pregătit pe roș-albaștrii în ultimele trei meciuri: 1-3 cu West Ham, 3-1 cu Rapid și 2-0 cu FCU Craiova.

Leo Strizu are trăsături de care s-a ferit Gigi Becali în toți acești ani când a ales antrenorul
Astfel, analizând evoluția din ultimele meciuri, Gigi Becali (64 ani) a ales să meargă pe mâna lui Mihai Pintilii în continuare. Cum fostul închizător al roș-albaștrilor nu deține licența PRO, omul de afaceri l-a învestit antrenor principal pe Leo Strizu (55 ani), care va sta pe bancă la meciul cu FC Botoșani

La conferința de presă, antrenorul a fost întrebat și despre acuzule lui Andrei Pavelescu (32 ani), jucătorul pe care l-a pregătit la FCSB 2. Fostul fotbalist a mărturisit că Leo Strizu le aplica în mod regulat corecții fizice celor aflați la grupa de juniori a roș-albaștrilor. În apărarea sa, tehnicianul a motivat că are un comportament mai agresiv, asta pentru că-și dorește mai mult de la elevii săi, dar nu a apelat niciodată la palme sau pumni. 

„A fost un articol comandat. Chiar mă bucur, aceste repercusiuni… Pavelescu, un jucător de mâna a şasea. De ce nu întrebaţi jucătorii. Toşca, Vătăjelu, Iacob, Filip, întrebaţi-i care a fost relaţia mea cu ei.

Am fost şi sunt un antrenor dur, pentru că vreau prea mult. Orice antrenor care doreşte prea mult pune presiune. Nu are de ce repercursiuni, ce repercursiuni? Dacă tot mă întrebaţi de Pavelescu, puneţi mâna pe telefon şi întrebaţi-i pe cei care au fost la echipa naţională. Întrebaţi-l pe Pavelescu dacă era în lot la 16 ani ca ei?

Întotdeauna m-am dat la jucătorii care o duceau greu. Dacă nu juca, de ce să mă cert cu el? Mă dădeam la ei, aveau 17-18 ani, mă interesa să îi promovez. Aaa, că sunt eu puţin mai agresiv, aşa am fost şi ca jucător. (n.r. v-aţi schimbat?) Treningul e nou. Şi caracterul l-am schimbat.

Nu ştiu dacă am fost jucător modest sau bun, dar pe unde am fost mi-am făcut datoria”, a declarat Leo Strizu la conferința de presă premergătoare meciului cu Botoșani. 

Gigi Becali mărutisește de ce nu l-a numit pe Dan Petrescu la FCSB 

Numirea lui Leo Strizu ca antrenor principal la FCSB este ciudată, având în vedere antecedentele acestuia. În august 2021, Gigi Becali afirma că nu l-a angajat pe Dan Petrescu (54 ani) din cauza modului în care se comportă și se adresează jucătorilor.

„Pe Dan Petrescu îl luam! Dar la mine trebuie să nu înjuri, să nu jignești oamenii. La mine, ciobanii pe care îi aveam în curte, n-aveau voie să înjure și să fumeze. Nu am permis să fie jigniți oamenii. 

Eu iubesc foarte mult oamenii! Mă doare inima când eu am jignit pe cineva, dar n-am jignit oameni săraci, ci bogați. Eu sunt umil cu cel de jos și tiran cu cei de sus”, spunea Gigi Becali, în august, la Sport Total FM.

Acuzele lui Andrei Pavelescu: „Efectiv te bătea! Palme, pumni, o spaimă continuă!”

„Am avut neșansa să dau peste un antrenor care avea și alte metode în afară de cele tactice. Spun direct, ne bătea! Nu e un cuvânt dur, nu dădea o palmă, efectiv te bătea! Știu mulți colegi care s-au lăsat din cauza asta. Eu când am luat prima și singura palmă de la el, le-am spus părinților, iar ei au zis că nu se poate lucra așa cu mine. Ori mă dă afară de la Steaua, ori mă taxează la salariu, dar să nu dea în mine! 

Omul a luat-o personal și mai mult de 3 ani m-a ținut pe bancă, mă trimitea la încălzire din minutul doi, dar nu intram pe teren. În 3 ani la Steaua am mai jucat 10 minute. Nici nu m-a lăsat să plec la altă echipă. Singurele mele meciuri erau la juniorii Stelei. 

Era o spaimă continuă! Bătăile le aplica și în timpul antrenamentelor, dacă pierdeai o minge, nu doar la meciuri. Am avut colegi foarte talentați care se lăsau de frică, să nu mai ia bătaie. Îmi vine în minte un băiat, Militaru, un jucător foarte bun, de bază la naționalele de juniori, l-a bătut rău și a doua zi s-a lăsat! 

Nu puteai să vorbești cu nimeni, avea susținere. Făcea tot ce voia! Bănuiesc că aflau și cei din conducere ce se întâmpla, dar nu pot să știu sigur. Bine, am înțeles că între timp și-a schimbat și el comportamentul, nu mai e chiar așa. Dar atunci nu-ți oferea nicio explicație, luai pumni, palme, atât. Nu venea și nu-mi explica nimic”, a declarat Andrei Pavelescu pentru gsp.

Referitor la Pintilii, Leo Strizu a ținut să facă câteva afirmații.

Tehnicianul a răspuns întrebărilor adresate de reporteri și a subliniat în repetate rânduri importanța lui Mihai Pintilii în staff-ul tehnic al vicecampioanei României. 

”Și dacă mă chema Mourinho, tot la Pintilii trebuia să apelez”, a subliniat antrenorul care a pregătit-o ultima oară pe Unirea Constanța, în Liga 2.

Leo Strizu, prima conferință de presă la FCSB

„Și dacă mă chema Mourinho, poate fac o comparație foarte mare, tot la Pintilii trebuia să apelez! A fost al doilea sau al treilea la toți antrenorii care au fost la echipă. În respectul pe care l-a acordat jucătorilor este foarte iubit, el știe foarte multe. 

Este de 2-3 ani de zile aici, e normal să faci o colaborare cu el. Din punctul meu de vedere! Poate mă înșel”, a spus Strizu, la conferința de presă.

Joi avem primul meci cu Leo pe bancă împotriva celor de la Botoșani, meci restant din campionatul intern. FCSB are nevoie de puncte pentru a consolida poziția ce duce în play off.

Lasă un comentariu