Liviu Ciobotariu a susținut conferința de presă premergătoare meciului dintre FC Botoșani și FC Voluntari. Tehnicianul în vârstă de 51 de ani a confirmat informațiile dezvăluite în exclusivitate de FANATIK, conform cărora a fost ofertat de clubul lui Gigi Becali, dar că a preferat totuși să continue pe banca ilfovenilor.
„V-aş ruga să nu insistaţi pe acest subiect. Tot ceea ce s-a scris şi s-a discutat în media este real. Cei de la FCSB m-au dorit şi vreau să le mulţumesc celor care m-au propus şi domnului Gigi Becali care s-a gândit la mine. Faptul că am avut rezultate bune aici, înseamnă că am fost apreciat pentru tot ce am făcut aici şi în cariera mea.
Nu vreau să discut mai multe despre acest subiect. Motivele nu am să vi le spun, pentru că nu pot să vă spun gândurile mele şi nu este normal să spun ce am vorbit cu ei. A fost o decizie a mea pe care am luat-o. Dacă sunt aici îmbrăcat cu tricoul lui FC Voluntari, înseamnă că am decis să rămân aici”, a declarat Liviu Ciobotariu, înainte de FC Botoșani – FC Voluntari.
A căzut numirea lui Liviu Ciobotariu la FCSB! Cauze: Pandele, dar și teama lui „Ciobi”!
Liviu Ciobotariu nu mai vine la FCSB! Ceea ce părea rezolvat în proporție foarte mare în cursul dimineții de miercuri, s-a schimbat radical în cursul serii. Gigi Becali trebuie să-și caute alt antrenor, după ce se înțelesese cu Liviu Ciobotariu.
În aceste condiții, Gigi Becali trebuie să se reorienteze. Cu West Ham United pe bancă va sta Mihai Pintilii, dar cu Rapid, duminică, Becali vrea să aibă un nou tehnician pe bancă. Probabil se reactivează una dintre primele piste, Poenaru sau Prepeliță.
Liviu Ciobotariu (n. 26 martie 1971,[1] Giurgiu, Ilfov, România) este un antrenor român de fotbal și fost jucător. În mai 2021, a semnat un contract cu FC Voluntari valabil până în iunie 2022. În cariera de fotbalist a jucat pentru mai multe cluburi și echipa națională de fotbal a României, reprezentându-și țara la Campionatul Mondial de Fotbal 1998.
În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la campionatele europene și mondiale din perioada 1990-2000, dar și pentru întreaga activitate.[2][3]
Cariera fotbalistică[modificare | modificare sursă]
Ciobotariu a evoluat pe postul de fundaș central. Primul său club din carieră a fost Progresul București, pentru care a debutat în 1989, când echipa evolua în Divizia C. În 1992, a avut o contribuție importantă la revenirea „Bancarilor” în primul eșalon al fotbalului românesc, în toamna aceluiași an susținând primul meci în Divizia A. A evoluat timp de nouă sezoane la Progresul, alături de care a atins cele mai mari performanțe ale clubului în campionat, locul doi în edițiile 1995/1996 și 1996/1997 și a jucat în finala Cupei României din 1997.
În 1998 a semnat un contract cu Dinamo București, unde a evoluat timp de doi ani și jumătate, necâștigând niciun trofeu. La jumătatea sezonului 1999-2000, Ciobotariu a acceptat oferta venită din partea echipei belgiene Standard Liege care a plătit în schimbul său 1,2 milioane de dolari. În Belgia, a mai evoluat pentru Mons și Antwerp.
În 2004 a revenit la Dinamo unde și-a încheiat cariera de fotbalist.
A jucat opt meciuri în cupele europene, 5 pentru Progresul și 3 pentru Dinamo.