Marcel Pușcaș: ”Numele Steaua a fost inclus în proiectul de privatizare. S-a trezit juridic juristul renumit la CSA Steaua.”

Marcel Pușcaș (63 de ani), director executiv la FCU Craiova, a fost în conducerea echipei de fotbal Steaua, atunci când s-a privatizat, în 1998.

Actualul oficial al grupării din Bănie a explicat care a fost marea greșeală comisă de Gigi Becali (65 de ani) în 2003. Aceasta declarație vine în contextul celui mai recent comunicat al CSA Steaua privind numele și palmaresul.

Pușcaș a subliniat că Becali nu ar fi întâmpinat nicio problemă acum dacă în vara lui 2003 ar fi obținut prelungirea contractului referitor la numele, marca și palmaresul Stelei.

”Lucrurile erau foarte simple dacă se făcea ce trebuia în 2003. În ’98, s-a închiriat numele, într-adevăr, așa cum și CSU Craiova a închiriat de la Clubul Sportiv condus de Badea. Așa s-a procedat atunci. Numele a fost inclus atunci în acest proiect de privatizare a secției de fotbal, proiect făcut de mine.

Reamintesc, la vremea respectivă, nu voia nimeni din clubul Steaua să se privatizeze secția de fotbal. Dar era o măsură absolut firească, normală, modernă. Pentru că nu mai puteai primi sponsorizări la o unitate militară, aveai o grămadă de lucruri birocratice de făcut, era mai greu. Plus că era și desuetă povestea. În toată Europa, nu mai existau astfel de echipe. 

Însă, ulterior, s-a făcut o simplă mare greșeală, în 2003, când a expirat acel împrumut de cinci ani al numelui Steaua și s-a ignorat latura juridică. ’Lasă, dom’ne, că merge și așa’. Au rămas lucrurile nerezolvate. Era simplu, trebuia un contract, aprobau toți generalii, toată conducerea Ministerului, nu era nicio problemă.

Pentru că s-a ignorat acea parte în 2003, legată de nume, marcă, palmares, s-a trezit juridic juristul renumit la CSA Steaua (n.r. – Florin Talpan) după 10 ani care a spus: ’stați, dom’ne, că astea sunt ale noastre”. Așa s-a ajuns aici”, a spus Pușcaș, prezent în studioul emisiunii Digi Sport Matinal.

”S-ar putea să apară Gigi Becali 2”

Marcel Pușcaș a mai spus și care va fi marea problemă a celor de la CSA Steaua, echipă care nu are drept de promovare în SuperLiga.

”Cei de la CSA Steaua, care bat monedă pe privatizare, au o problemă majoră. Din nou trebuie să rupi, mai pe românește, o secție din cadrul unui club, a unei unități militare cu 26 de secții, și trebuie să i-o dai cuiva.

S-ar putea ca acel ’cuiva’ să fie al doilea Gigi Becali. Gigi Becali 2. Iar publicul care susține acum CSA Steaua, foți colegi de-ai mei, au plecat de la FCSB din cauza lui Gigi Becali. Lăcătuș a fost angajat la Gigi Becali, Iovan, Bumbescu… Și Ogăraru a jucat la Gigi Becali, sunt lucruri ciudate.

N-ar mai fi fost atâtea discuții dacă Gigi Becali, în 2003, era aplecat asupra aspectelor juridice”, a mai precizat Pușcaș.

Lasă un comentariu