Marius Avram e de părere că FCSB nu merita penalty. Ce spune despre duelul dintre Olaru si Houri

Meciul Universitatea Craiova – FCSB, scor 2-0, din etapa a opta a play-off-ului SuperLigii, nu a dus lipsă de controverse de arbitraj.

În minutul 73, nervii au atins cote maxime în timpul unui duel între Darius Olaru și Lyes Houri, în urma căruia căpitanul echipei campioane a căzut. Deși inițial nu s-a dictat penalty, jucătorul de la FCSB a reacționat cu injurii, considerând decizia injustă. Marius Avram, fost arbitru, a susținut că decizia inițială a fost corectă, iar influența arbitrului VAR poate fi contestată. De asemenea, s-a argumentat că Olaru ar fi trebuit eliminat direct.

„Am fost foarte surprins că l-a chemat Bîrsan pe Vidican să revadă faza la monitor. M-am gândit că are niște unghiuri mai bune față de cele văzute de noi. Din reluările prezentate, nu e penalty, jucătorul Craiovei joacă mingea clar și zic eu că iese în corner.

Iar imaginile astea, în care Olaru îl jignește pe arbitru, îi citesc pe buze ‘băi, prostule’… În mod normal se sancționează cu roșu, nu cu galben. E o jignire, nu un protest. E posibil ca arbitrul să nu audă.

N-am văzut chestia în care VAR să intervină pentru injurii, deși se încadrează ca una dintre condițiile în care poate interveni, pentru că e o fază de roșu.

(…) E un contact care apare în mod firesc după ce jucătorul lovește mingea. Nici măcar n-o lovește lung, ca să am de ce să mă leg. În primul rând, nu e o intervenție VAR. Doi, îmi pare rău de Vidican, e la primul meci în play-off, iar Bîrsan e arbitru FIFA.

S-o fi lăsat influențat și n-a păstrat decizia din teren, care spun eu c-a fost corectă. Mi-ar fi plăcut să văd că are personalitatea și curajul de a trece peste imaginile arătate de Bîrsan. Dar, repet, îl înțeleg, poate înclini să mergi pe mâna celui de la VAR”, a spus Avram, la Digi Sport Special. 

Lasă un comentariu