Mihai Pintilii a dezvăluit vârsta până la care mai putea juca fotbal

Mihai Pintilii a fost invitatul lui Andru Nenciu la Poveștile Sport.ro. 

Prin pasiunea și devotamentul său neabătut pentru teren, Mihai Pintilii, actualul antrenor secund de la FCSB, a exemplificat ambiția întruchipată și devotamentul fără echivoc. Nu doar staff-ul, ci toți coechipierii îi acordau încredere necondiționată.

Era un pilon al echipei, un spirit plin de energie, un partener de echipă gata să dea totul pentru succesul comun. A fost parte a echipei campioane cu Steaua, a strâns nu mai puțin de 45 de selecții la echipa națională și acum joacă un rol esențial în evoluția roș-albaștrilor în acest sezon. Mulți s-au întrebat de ce a ales să se retragă la doar 34 de ani. Cu o rezistență fizică impresionantă și o seriozitate deplină în antrenamente, fostul fotbalist din Iași ar fi putut să-și continue cariera mult mai mult timp. Misterul retragerii sale a fost dezvăluit în cadrul emisiunii „Poveștile Sport.ro”, difuzată de Sport.ro și VOYO.

„Puteam să joc și până la 40 de ani,” mărturisește Pintilii. Însă el a ales să devină antrenor și să se inspire din învățăturile lui Carlo Ancelotti, mentorul de la Real Madrid. Pintilii a decis să se retragă acum patru ani pentru că nu mai putea să țină pasul cu Man și Coman. Soția sa a încercat să îl convingă să continue să joace, însă alegerea lui a fost clară.

„Nu la nivelul Stelei să joc, dar la o altă echipa în campionat clar și acuma mai jucam”, a mai spus Pintilii, la emisiunea Poveștile Sport.ro, moderată de Andru Nenciu.

Mihai Pintilii va sărbători împlinirea vârstei de 40 de ani pe 9 noiembrie. El s-a retras din activitatea fotbalistică pe 1 februarie 2020. În timpul participării sale în echipa națională, a reușit să înscrie un gol memorabil într-un meci împotriva Ungariei.

În calitate de actual antrenor secund al echipei lider FCSB, Pintilii a acumulat 45 de selecții sub tricolor și a fost o prezență constantă în echipa națională la ultima ediție a Campionatului European la care a participat România, în 2016, sub comanda lui Anghel Iordănescu.

Fanii vor putea urmări Campionatul European din Germania (14 iunie – 14 iulie) în direct pe canalele Pro TV, Pro Arena, VOYO și Sport.ro.

Lasă un comentariu