Mihai Stoica atacă așezarea tactică propusă de Gigi Becali

FCSB a cucerit titlul de campioană după o pauză de nouă ani, iar Gigi Becali speră ca echipa să se califice în grupele UEFA Champions League.

Pentru a atinge obiectivul său, patronul echipei este decis să efectueze mai multe transferuri, iar printre numele vehiculate se află și cel al lui Alex Chipciu.

Mihai Stoica a reacționat la varianta propusă de Gigi Becali, iar finanțatorul a explicat că este dispus să schimbe și tactica în cazul în care Alex Chipciu acceptă transferul la FCSB, declarație care l-a surprins pe Mihai Stoica.

„Nu s-a discutat niciodată despre cinci (n.r. – sistemul cu cinci fundaşi). Gigi n-a inventat, dar vorbeşte ce gândeşte el, nu am discutat niciodată despre cinci nimic. Cum am putea juca în cinci la momentul ăsta, cine sare în cinci, în ce sistem? Hai să facem un exerciţiu. Jucăm 5-3-2 sau 5-4-1 sau cum vreţi voi să jucăm, jucăm în cinci.

Unde joacă Lixandru, Şut, Olaru? Mijlocaşi, da? Mai trebuie doi atacanţi. Ok. Şi cine joacă inter în afara lui Olaru? Dintre Şut şi Lixandru cine joacă inter? Nimeni, pentru că la meciul cu Rapid, 1-2, cu acţiunea în trombă a lui Papeau, care a dus la deschiderea scorului şi cu împingerea lui Ngezana în Dawa de Paul Iacob a jucat Lixandru în prima jumătate şi n-a mai jucat. Lixandru a demonstrat că lângă Şut, în linie cu el, în 4-2-3-1, funcţionează foarte bine şi aşa vom rămâne. 

La un meci împotriva unei super echipe, dacă joci cu cinci, poţi să deschizi capacul de la sicriu, că pierzi un mijlocaş, iar atunci când l-ai pierdut ai pierdut şi meciul, şi calificarea. Fotbalul e altfel, nu e aşa.

Eu am ajuns la o experienţă. Când vrei să joci cu trei fundaşi centrali, trebuie ca fundaşii centrali laterali să fie tehnici şi să urce cu mingea la picior, să producă superioritate, să participe la construcţie. În niciun caz nu-ţi pui un Chiricheş în mijloc şi Ngezana cu Dawa (n.r. – fundaşi centrali laterali), ca să nu poţi construi deloc. Când se discută despre trei (n.r. – fundaşi centrali), la noi se discută cam despre aşezarea asta. FCSB e construită altfel, jucătorii au fost transferaţi în altă idee, de a construi”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport

 

Lasă un comentariu