Mihai Stoica: „Florin Tănase i-a promis lui Gigi că vine dacă nu găsește echipă în zona arabă”

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a oferit detalii despre un transfer pe care îl poate face campioana în această vară.

După o absență de doi ani din echipa FCSB, Florin Tănase, în vârstă de 29 de ani, ar putea reveni în vara acestui an. Transferat în 2022 la Al Jazira pentru o sumă de 3 milioane de euro, atacantul se află în prezent sub contract cu Al Okhdood, un club din Arabia Saudită. Cu toate acestea, se pare că Tănase este în căutarea unei noi destinații, iar întoarcerea sa în România este o posibilitate.

Mihai Stoica, managerul general al FCSB, a dezvăluit că Florin Tănase ar putea reveni la echipa sa de origine în cazul în care nu va găsi o ofertă satisfăcătoare în zona arabă. Stoica a subliniat că prioritatea atacantului este să rămână în lumea arabă, unde își dorește un salariu consistent. Cu toate acestea, în cazul în care oferta financiară nu va corespunde așteptărilor sale, Tănase ar fi promis lui Gigi Becali, patronul echipei, că va reveni la FCSB în această vară.

Înțeleg că el va căuta (n.r – echipe din alte campionate), dar solicită un salariu foarte mare în zona aia (n.r – zona arabă). Dacă nu găsește, vine! I-a promis lui Gigi. Acum ar fi foarte bine să-l avem și în pregătire mă gândesc. Probabil acolo se mișcă mai greu lucrurile pentru că încep campionatele.

De Tănase ai nevoie când vei avea meciuri multe. Noi jucăm Supercupă, campionat, Champions League. E clar că dacă treci primul tur sunt șanse foarte mari să joci în grupele Conference League”, a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

Florin Tănase a fost o prezență semnificativă în echipa FCSB în perioada 2016-2022. Originar din academia lui Gică Hagi la FC Viitorul și campion în stagiunea 2016/2017, Tănase a demonstrat constant calități de lider și eficiență, devenind golgheterul Ligii 1 în sezoanele 2020/2021 și 2021/2022. Cu toate acestea, aventura sa la FCSB s-a încheiat brusc acum doi ani, când Al Jazira, un club din Emiratele Arabe Unite, a activat clauza de reziliere a contractului său, plătind o sumă considerabilă de 3 milioane de euro.

În ciuda unui debut promițător în lumea arabă, Tănase nu a reușit să se impună cu adevărat. Cu doar 6 goluri în 24 de meciuri pentru Al Jazira în Emiratele Arabe Unite, și o performanță similară la Al Okhdood, un club saudit, unde a marcat doar două goluri în 24 de apariții, parcursul său peste hotare a fost departe de a fi strălucitor.

În lumina acestor evoluții, Gigi Becali, finanțatorul FCSB, a lăsat să se înțeleagă că există șanse mari ca Tănase să revină la echipa sa de origine. Cu toate că singurul impediment ar fi o ofertă tentantă din străinătate, Becali pare destul de încrezător în întoarcerea atacantului la FCSB, sugerând că probabilitatea este de aproximativ 90%.

”Sunt mari. Tănase e aproape 90 la sută. 10 la sută dacă își găsește ceva mai bun, altfel vine”, a spus Gigi Becali.

 

Lasă un comentariu