Mihai Stoica s-a enervat în direct: „De ce să joace Ngezana? El nu își cunoaște colegii după nume”

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a comentat situația lui Siyabonga Ngezana (25 de ani), fundașul central transferat în această vară, care nu a apucat să debuteze la vicecampioana României.

Cumpărat de la Kaizer Chiefs, pentru 600.000 de euro, Ngezana a fost folosit într-un singur meci amical, în cantonamentul din Olanda. Ulterior, stoperul în vârstă de 25 de ani a fost rezervă neutilizată la două jocuri, iar la restul nici măcar nu a făcut parte din lot.

Mihai Stoica, despre vârsta lui Ngezana: „E o prostie că n-ar avea 25 de ani”

Mihai Stoica a negat categoric zvonul potrivit căruia sud-africanul nu ar avea 25 de ani, ci o vârstă mai înaintată.

„Ferească Dumnezeu! Nu e adevărat. E o prostie mare de tot. Nu, nu e adevărat. Și n-am văzut niciodată ca în Africa de Sud să fie probleme. Am auzit în alte țări, în Ghana și în Camerun. În Camerun am auzit de la Eto’o, care a explicat. Asta e o prostie, a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

Mihai Stoica: „De ce să joace Ngezana când joacă Dawa foarte bine?”

Ulterior, oficialul vicecampioanei a explicat de ce nu joacă Ngezana momentan la FCSB și a oferit două motive principale: faptul că Joyskim Dawa traversează o formă excelentă și nu poate fi scos din echipa, dar și faptul că sud-africanul mai are nevoie de timp de adaptare.

„Urmează să intre. Eu sunt efectiv câteodată copleșit de niște chestii. Ajungem la concluzia că Dawa a jucat foarte bine până acum, că e cea mai bună perioadă a lui, dar când va juca Ngezana?! Păi, sunt concurenți pe post. Stai să așteptăm, să nu mai joace Dawa. Dar de ce să joace Ngezana când joacă Dawa foarte bine? Niciodată, nici Dawa și nici Ngezana nu pot juca fundași centrali în partea stângă. Asta ca să îi lămuresc pe specialiștii ăștia. În partea stângă poate juca Chiricheș, deși nu e piciorul lui, sau Haruț, deși nu e piciorul lui.

Nu cumva era mai normal să întrebăm dacă e adevărat ce spune Mircea Lucescu, că îi trebuie 6 luni de adaptare unui jucător care vine dintr-o diferită cultură fotbalistică? E mai diferită cultura fotbalistică în Africa de Sud decât în Brazilia față de România. El joacă pe un post cheie, unde orice greșeală se vede. Noi am avut niște meciuri unde nu ne permiteam să riscăm cu un jucător pe care nu îl știm cum va răspunde la meciurile oficiale.

El nu își cunoștea colegii după nume și e cu totul diferit ca structură, ca persoană. El vine dintr-o cultură total diferită. N-am adus niciodată vreun jucător din Africa. Normal că nu s-a mai întâmplat asta. S-a întâmplat o dată să aducem un mijlocaș ofensiv din Brazilia și să joace imediat, dar asta pentru că era un mijlocaș ofensiv. Era ăla care a fost o mare țeapă (n.r – Elton), dar a făcut istorie în Arabia Saudită, unde alți mingicari, magicieni au făcut dușuri pe acolo”, a mai spus Mihai Stoica.

Stoperul sud-african transferat de la Kaizer Chiefs a fost trecut de FCSB pe lista UEFA, însă a prins banca de rezerve doar la manșa tur cu Nordsjaelland (0-0).

În primele patru etape de campionat, Ngezana nu a făcut parte din lot la meciurile cu FC U Craiova (3-1), Oțelul (2-0) și CFR Cluj (1-0), iar la derby-ul cu Dinamo (2-1) a fost rezervă neutilizată.

Ngezana a semnat cu vicecampioana României un contract pe patru sezoane.

Lasă un comentariu