Mircea Lucescu a discutat cu Gigi Becali: ”M-a rugat să mă duc”

Mircea Lucescu (78 de ani), antrenorul lui Dinamo Kiev, a recunoscut că a fost ofertat de patronul celor de la FCSB, Gigi Becali (65 de ani) să vină la formația bucureșteană.

Gigi Becali l-a chemat pe Mircea Lucescu la FCSB

Concret, ”omul cu banii” de la FCSB l-ar fi ofertat pe ”Il Luce” în anul 2019 să preia FCSB și să aducă titlul de campioană la această formație, după 4 ani de ”secetă” (la acea vreme, s-au împlinit 4 ani de când ”roș-albaștrii” nu au reușit să triumfe în SuperLigă – din 2015). 

De asemenea, Mircea Lucescu a susținut că, inițial, nu ar fi spus ”nu” unei astfel de mutări, însă, după ce a văzut reacția presei și a unor suporteri rivali ai echipei ”roș-albastre”, tehnicianul a renunțat. 

”Am discutat cu el. M-a rugat să mă duc fiindcă nu mai era nimeni pe lângă echipă, să vorbesc cu jucătorii, dar nu s-a pus problema…

Eu îl respect foarte mult pe el şi el mă respectă foarte mult pe mine. Niciodată nu am refuzat un sfat. Cine mi-a cerut, am fost prezent. Am considerat că am această datorie ca experienţa mea să servescă cuiva.

El ar fi vrut să merg. Nici eu nu puteam să spun nu în acea perioadă, Dinamo nu mai exista, eram aici acasă, dar când am văzut reacţia presei şi a unora dintre suporteri, am renunţat.

Lumea nu înţelege că se poate trece de la o echipă la alta, rămânând acelaşi om corect, iar rivalitatea sportivă nu înseamnă o luptă incorectă.

Rivalitatea sportivă aduce beneficii foarte mari. Stările sentimentale le stimulăm. De ce vin oamenii la stadion? Pentru că sunt reacţii extraordinare, pe care nu le pot avea acasă cu soţia sau cu copiii”, a spus antrenorul lui Dinamo Kiev, într-o inetrvenție la PlaySport. 

De asemenea, Mircea Lucescu a subliniat faptul că ar fi putut lucra împreună cu Gigi Becali, chiar dacă latifundiarul din Pipera a recunoscut în mai multe rânduri că se implică în mod direct în luarea deciziilor tehnice de la echipă.

”Toată lumea vorbește de Gigi Becali. Nu e problema lui Gigi Becali. E problema celui care lucrează cu Gigi Becali. El trebuie să găsească argumente ca să convingă conducătorul de ceea ce urmează să facă.

Eu am știut mereu să-i fac pe patroni să aibă răbdare, să le explic că fenomenul fotbalistic este așa cum este. E normal ca el (n.r. Gigi Becali) să lupte pentru interesele clubului său”, a mai susținut Lucescu.

”Il Luce” ar fi putut ajunge în această vară la Al-Nassr, formație din Arabia Saudită la care este legitimat Cristiano Ronaldo (38 de ani), însă tehnicianul a refuzat această ofertă și a decis să rămână în continuare la Dinamo Kiev. 

Lasă un comentariu