Mircea Lucescu, uluit de ceea ce a văzut la Rapid – Petrolul: „E incredibil!”

Rapid a pierdut derby-ul cu Petrolul, de pe teren propriu, scor 0-2, în runda a cincea din Liga 1.

Într-o atmosferă incendiară în Giulești, prima repriză s-a încheiat nedecis, cu ocazii importante de ambele părți. Meciul a fost decis de două autogoluri ale rapidiștilor. Mai întâi, Răzvan Oaidă a trimis în proprie poartă, după un corner al Petrolului, iar Borja Valle, aflat la doar al doilea meci în tricoul Rapidului, s-a făcut de râs în prelungiri.

Mircea Lucescu, uluit de ceea ce a văzut la Rapid – Petrolul

În minutul 90+5, Petrolul a executat repede o lovitură liberă din propria jumătate. Petrovic a trimis o pasă slabă, mingea părea că va ajunge fără probleme la Moldovan, însă Borja Valle a intervenit și a pasat greșit către propriul portar, trimițând direct în propria poartă.

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, a fost prezent în Giulești și s-a arătat uluit de ghinionul celor de la Rapid, care și-au trimis de două ori mingea în propria poartă.

„Un ghinion incredibil a avut Rapidul. Nu merita să piardă, a avut mai multe ocazii.  S-a bălbâit în fața porții, iar asta a făcut ca o echipă experimentată precum Petrolul să profite de greșeli. E un scor nereal față de ceea ce s-a petrecut pe teren.

E presiunea foarte mare. Stadionul este extraordinar, iar ei sunt încă jucători care nu s-au adaptat și se vede. 

Repet, Rapid nu merita să piardă. Campionatul e lung, echipa își poate reveni. Suporterii trebuie să îi ajute pe jucători, să îi ajute, sunt și jucători cu foarte multă experiență. Este o situație complicată. 

Suporterii trebuie să înțeleagă că au un antrenor foarte bun, cu experiență în România și în campionatul Italiei. Și aici a demonstrat. El a demonstrat ce poate, are atâția ani jucați în Serie A, și-a demonstrat profesionalismul. Dar nu are ce face cu două autogoluri, un ghinion teribil. Cu un asemenea ghinion e incredibil”, a spus Mircea Lucescu.

Rapid are două eșecuri consecutive și ocupă doar locul 11 după primele 5 etape, cu 5 puncte.

Lasă un comentariu