Mircea Sandu de partea lui Gigi Becali: ”Este un fals. Nu sunt de acord și nu voi fi niciodată”

Gigi Becali (66 de ani) a lansat o adevărată tiradă la adresa conducerii Federației Române de Fotbal, nemulțumirea sa fiind legată de regula U21, care este în continuare de bază la nivel de SuperLiga.

Finanțatorul campioanei a declarat că intenționează să construiască o echipă capabilă să se califice în UEFA Champions League, dar consideră că regula U21 reprezintă un obstacol.

Mircea Sandu, fostul președinte al FRF în vârstă de 71 de ani, a intervenit în sprijinul milionarului din Pipera, afirmând că o astfel de regulă nu ar trebui să existe la cel mai înalt nivel al fotbalului românesc. Sandu a adăugat: ”De ce nu au impus, atunci, să se joace și la 45 de ani?”

”Problema este nefondată din partea FRF. În perioada comunistă și mai apoi după ’90, noi am băgat regula legată de juniori la Liga 2 și la Liga 3. Și la UEFA se aplică, dar la nivel de Liga 5.

Nu poți să vii la cel mai înalt nivel de performanță si să obligi să se joace cu jucători la o anumită vârstă. De ce nu au impus, atunci, să se joace și la 45 de ani?.

Este un fals. Nu sunt de acord și nu voi fi niciodată”, a spus Mircea Sandu, într-o intervenție telefonică în direct găzduită de emisiunea Digi Sport Special.

”Reguli care sunt în afara fotbalului”

Nașu’ a mai spus că Federația ar trebui mai bine să suplimenteze fondurile alocate centrelor de copii și juniori.

”Dacă vrei juniori, caută o altă soluție. Lăsați cluburile în pace cu aceste reguli care sunt în afara fotbalului. Lăsați copii să se dezvolte normal.

Mai bine, FRF, că tot ia bani foarte mulți de la UEFA după EURO, să finanțeze mai puternic academiile de copii și juniori”, a mai spus Sandu, la Digi Sport.

Vlad Munteanu: ”Aștept să văd și eu primul patron care va investi cu un plan clar într-o academie”

”Majoritatea cluburilor importante se plânge de regula U21, dar nu văd pe nimeni, de șase ani, să facă ceva concret pentru a crea jucători, în afară de Gheorghe Hagi. Din ce se pare, acum am văzut că se orientează spre jucători (n.r. – români) crescuți pe afară, pentru că este mai ușor să-i iei la 19, 20 de ani.

Tot a trebuit să intervină FRF cu o regulă, 5+6, și atunci doar așa sunt deschiși oamenii. Aștept să văd și eu primul patron care va investi cu un plan clar într-o academie, să aibă un buget, antrenori licențiați, preparatori fizici și, cu siguranță, după anii respectivi va avea succes, va crește tineri și va aduce clubul pe un moment profitabil din punct de vedere financiar”, a spus Vlad Munteanu, la iamsport.ro. 

Lasă un comentariu