MM Stoica a răbufnit în emisiune: „Sfidător, total incorect!” „Poate sunt interese. Dacă spun ce văd, sunt chemat la Comisii”

Mihai Stoica (58 de ani), președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, a fost provocat să numească 3 soluții pentru însănătoșirea fotbalului românesc. Discursul lui MM a fost înflăcărat, cu trimiteri la câteva dintre regulile impuse de FRF și la arbitrajele controversate din ultima perioadă.

Om cu experiență vastă în fotbal, în care activează de peste 30 de ani, Mihai Stoica a fost provocat să propună 3 soluții care să ajute la redresarea fotbalului românesc. În replică, oficialul FCSB a afirmat că ar renunța la două dintre cerințele pe care FRF le are de la cluburi, de a folosi un fotbalist U21 în fiecare meci și de a avea echipă de fotbal feminin.

În plus, Mihai Stoica a atins problema arbitrajului, învăluit de mai multe controverse în ultima perioadă. MM a descris drept „sfidător” faptul că doi dintre arbitrii criticați etapa trecută, George Găman și Florin Andrei, au fost delegați în această rundă, amândoi la FC Voluntari – CFR Cluj: Andrei va fi „central”, Găman arbitru de rezervă.

Mihai Stoica a răbufnit la TV: „Sfidător! FRF este atentă cu imaginea Federației și a celui care o conduce”

„Atât timp cât FRF se concentrează pe o regulă stupidă (n.r. – U21), pe care o impune… prima soluție asta ar fi, să renunțăm la prostiile astea. Aș dori să fie concentrare pe problemele reale ale fotbalului românesc, nu să impui să ai echipă de fotbal feminin. Nu ajută cu nimic o echipă de fotbal feminin clubul nostru. Poate banii ăia ar trebui direcționați în altă parte.

Mi se pare că FRF la momentul ăsta este atentă cu atentă cu imaginea Federației, cu imaginea celui care o conduce, și este condusă «politically correct», în loc să fie aprofundate problemele reale ale fotbalului nostru. Una dintre ele este problema arbitrajului.

Atât timp cât Găman face ce a făcut (n.r. – la UTA – FCSB 2-1) și toată lumea iese și spune că nu a luat deciziile corecte, iar el nici măcar o etapă nu este reținut de la delegări… este oficial la Voluntari – CFR, ceea ce mi se pare că este o sfidare

Florin Andrei arbitrează meciul Hermannstadt – U Cluj, face o greșeală impardonabilă, amendată de toți specialiștii, iar el sâmbătă arbitrează Voluntari cu CFR… Mi se par chestii total incorecte. Trebuie acționat în direcția asta”, a afirmat MM la OrangeSport.

Mihai Stoica: „Poate sunt interese. Dacă spun ce văd, sunt chemat la Comisii”

MM a sugerat că ar putea exista anumite „interese” la nivelul conducătorilor din fotbalul românesc. Nu a vorbit cu subiect și predicat, de teama că ar putea fi reclamat din nou la Comisia de Disciplină, așa cum s-a întâmplat după ce a criticat arbitrii de la Rapid – FCSB 1-0, în play-off-ul sezonului trecut:

„Asta ar schimba lucrurile, da. Te duci și-ți faci analizele. Îți găsește o analiză în neregulă. Vrei să te însănătoșești? Du-te la un specialist, să-ți spună despre ce e vorba. Așa, aia dă în alta. Sunt multe probleme care trebuie scoase din fotbal. Dar noi nu avem nicio problemă.

Poate sunt interese, doar că interesele personale nu ar trebui să primeze. Poate sunt, nu știu. Că eu dacă spun ce văd, sunt chemat la Comisii. Că se supără domnul Vidican”.

  • George Găman a fost arbitru de centru etapa trecută la UTA – FCSB 2-1. I-a iritat la culme pe roș-albaștri prin penalty-ul dictat pentru arădeni, la un presupus henț al lui Pantea. I-a și arătat „galben” lui Pantea la acea fază, iar fundașul dreapta a mai luat unul ulterior și a fost eliminat. 
  • Florin Andrei a arbitrat Hermannstadt – U Cluj 2-2, unde a ratat un fault clar de penalty asupra lui Daniel Popa. „Centralul” a considerat că atacantul Universității a simulat și i-a arătat cartonașul galben! Nu și-a schimbat decizia nici după ce a revăzut faza pe monitorul VAR.

Lasă un comentariu