Modificări de ultimă oră. Delegări CCA: FCSB – Rapid va fi arbitrat până la urmă de Marcel Bîrsan. Istvan Kovacs apare la Poli Iași – Voluntari

Schimbare de ultimă oră. Istvan Kovacs va arbitra până la urmă partida Poli Iași – Voluntari, partidă crucială din play-out-ul Superligii. Duelul are loc sâmbătă, 20 aprilie. Marți, „centralul” a arbitrat Barcelona – PSG 1-4, duel din sferturile Ligii Campionilor. Kovacs va rămâne astfel fără să fi arbitrat vreun meci al roș-albaștrilor în acest sezon!

Sport.ro anunțase inițial că Istvan Kovacs va fi arbitru la partida FCSB – Rapid din etapa a cincea a play-off-ului Superligii. Totuși, vineri, FRF a publicat delegările pentru meciurile din această etapă, iar Kovacs nu a fost desemnat pentru derby. El va conduce în schimb un alt meci extrem de important în lupta pentru evitarea retrogradării.

Astfel, conform delegărilor CCA, derby-ul dintre FCSB și Rapid va fi arbitrat de Marcel Bîrsan. În funcția de arbitru VAR va fi Radu Petrescu, iar Badea Marius va fi AVAR.

Este de menționat că în ultimele patru derby-uri dintre FCSB și Rapid, arbitrii au fost Ovidiu Hațegan, Sebastian Colțescu de două ori, și Horațiu Feșnic.

Istvan Kovacs va arbitra partida dintre Poli Iași și Voluntari, după ce a fost la centru în meciul Barcelona – PSG. Aceasta este o confruntare extrem de importantă în lupta pentru evitarea retrogradării. Poli Iași se află pe locul 14, al doilea loc care asigură prezența la barajul de menținere în Superligă, cu 18 puncte. Pe de altă parte, Voluntari ocupă locul 12, primul loc care asigură salvarea, cu 21 de puncte.

Asistenții de pe teren vor fi Vasile Marinescu și Danșa Ciprian Florin. Claudiu Marcu va fi arbitru VAR, iar Radu Ghinguleac AVAR.

Deși delegarea lui Kovacs surprinde, având în vedere că a arbitrat meciul dintre Barcelona și PSG, este important de menționat că Poli Iași – Voluntari este un meci de o importanță vitală în play-out-ul Superligii, chiar dacă nu se compară ca impact cu meciul din sferturile Ligii.

În acest sezon de Champions League, arbitrul a condus în total 6 meciuri, unul în Europa League și alte două în preliminariile Ligii Campionilor. Cu Barcelona – PSG, Kovacs a ajuns la 22 de meciuri arbitrate în Liga Campionilor (grupe + fazele eliminatorii). Cel mai important meci arbitrat de român a fost Manchester City – Real Madrid, cu scorul de 4-3, în semifinalele sezonului 2022-2023.

Xavi, antrenorul Barcelonei, a fost extrem de acid la adresa lui Istvan Kovacs după Barcelona – PSG. Tehnicianul catalanilor l-a criticat în termeni extrem de duri pentru prestația avută. Concret, Xavi i-a reproșat faptul că l-a eliminat gratuit pe Araujo în minutul 29 și penalty-ul dictat pentru francezi în repriza a doua.

Presa internațională nu a fost de acord cu criticile lui Xavi și i-a acordat note de trecere „centralului” de la Poli Iași – Voluntari.

Lasă un comentariu