Nici CSA Steaua n-a avut grijă de glorii. Dezvăluire șoc a lui Duckadam: ”M-au dat afară. Până mor, nu uit!”

FCSB și CSA Steaua se judecă de o perioadă lungă de timp pentru marcă și palmares, iar războiul este gata de a se fi terminat. Lupta fratricidă a dus și la scindarea fostelor glorii ale clubului, dar și a suporterilor.

Gabi Balint a spus că FCSB plătește tribut și pentru că Gigi Becali nu a știut să se poarte cu fostele glorii și că poate nu se ajungea la situația de azi dacă finanțatorul ar fi fost mai diplomat.

Duckadam: ”A fost urâtă despărțirea de Steaua. Pur și simplu au vrut să mă dea afară”

Însă se pare că nici la CSA nu au funcționat lucrurile așa cum trebuie față de fostele glorii.

Helmut Duckadam (64 de ani), ”Eroul de la Sevilla”, o figură emblematică a grupării din Ghencea, susține că a fost dat afară de la Steaua într-un mod  care i-a lăsat un gust amar și care l-a marcat pe viață.

”A fost urâtă despărţirea de Steaua, pentru că a venit la câteva luni după finala de la Sevilla (n.r – 7 mai 1986, Steaua – FC Barcelona 2-0 d.l.d.).

Au realizat că nu mai pot juca din cauza operaţiei pe care am avut-o atunci la Spitalul Militar. Ei, pur şi simplu, au vrut să mă dea afară”, a dezvăluit Duckadam, prezent în emisiunea PlaySport Live.

Duckadam: ”Eram la câteva luni după ce câștigasem Cupa Campionilor Europeni”

Duckadam nu a vrut să accepte decizia celor de la CSA Steaua, din acea vreme, și a încercat să-și facă singur dreptate.

”Eu am fost căpos și am zis că dacă vor să mă dea afară, nu va fi așa și am mers la Ioan C. Coman, care era foarte puternic, era secretarul Partidului. Chiar așa, să mă dea afară, am zis. Stai liniștit, nu te dă nimeni afară din Armată.

Dar nici dânsul nu a putut să facă mare lucru. M-au mutat la Arad, în unitatea militară. Aia m-a deranjat . Până mor nu am cum să uit.

Eram, totuși, la doar câteva luni după Sevilla. Să nu poți tu să găsești un loc în cadrul clubului sau pe lângă club? Avram 3.600 de lei salariu, care nu era mic, era un salariu bunicel, dar nu foarte mare. Eram pontați doar șase ore”, a mai spus Duckadam.

”Îl facem antrenor cu bucătarii, nu cu portarii”

Fostul mare portar, acum analist TV, a mai precizat și că a rămas marcat de faptul că nimeni din cadrul lotului sau din staff nu a intervenit la acea vreme pentru a-i lua apărarea.

”Ce m-a deranjat, mi-am dat seama după mulți ani, a fost că nimeni din cadrul clubului nu a sărit ca să pună o vorbă bună pentru mine.

Nici Valentin Ceaușescu, nici nea Imi (n.r. – Emeric Ienei, antrenorul Stelei), nici colegii mei de echipă, nici comandantul clubului, ca să vorbească cu Ilie Ceaușescu și să-i spună: domne, băiatul ăsta ne-a ajutat să câștigăm Cupa Campionilor, nu putem să-l ținem aici?

Îl facem antrenor cu bucătarii, nu cu portarii, cu bucătarii. Aveam 27 de ani. Nimeni nu a pus o vorbă, iar eu nu am cum să trec peste asta. M-a deranjat, nu am cum să uit.

Bunica mea avea o vorbă: te iert, dar nu pot să uit. Nu vreau să sune că sunt un plângăcios, dar asta s-a întâmplat. Rămâne un nod în gât”, a mai spus Duckadam la PlaySport Live.

Lasă un comentariu