”Nu mai pun licența la bătaie!” Vivi Răchită crede că FCSB poate deveni principala favorită la titlu

Valeriu Răchită (53 de ani) a remarcat câțiva jucători după derby-ul FCSB – Dinamo, scor 2-1, din etapa a doua a SuperLigii României.

Fostul fundaș al roș-albaștrilor l-a menționat pe Florinel Coman, autorul primului gol al FCSB-ului, dar și pe Adrian Șut.

Vivi Răchită: ”Dacă vine Chiricheș, FCSB e principala favorită la titlu!”

Vivi Răchită i-a luat apărarea și lui Ștefan Târnovanu care a gafat la golul lui Dinamo din finalul partidei. Tehnicianul consideră că portarul vicecampioanei este cel mai bun din România la ora actuală și a făcut o declarație spumoasă referitoare la Târnovanu: ”Ca valoare de piață, face cât tot lotul lui Dinamo”.

Nu am cum să nu îl laud și să nu îl evidențiez pe Florinel Coman, care este într-o formă excelentă. Nu am cum să nu văd că Șut crește de la meci la meci. Mi-a plăcut și de la Dinamo atitudinea din repriza a doua, dar, nefiind valoare, e dorință, dar nu e putință.

Și nu sunt de acord cu mai mulți oameni care îl ’înfierează’ pe Târnovanu, pentru că l-am văzut în campionatul trecut și la Europeanul de tineret că este cel mai bun portar al României la ora actuală. Cred că Târnovanu, ca valoare de piață, face cât lotul lui Dinamo”, a declarat Valeriu Răchită, conform Iamsport.

În plus, Vivi Răchită a vorbit și despre situația fundașilor centrali de la FCSB, problemă pe care a reclamat-o în mai multe rânduri în ultimii ani. Fostul fotbalist susține că FCSB nu poate câștiga titlul dacă se bazează pe cuplul Haruț – Dawa.

Totuși, dacă mutarea lui Vlad Chiricheș se va concretiza, Răchită crede că FCSB va deveni principala favorită la titlu, lucru pe care nu îl vedea posibil în urmă cu doar câteva luni, atunci când punea pariu chiar pe licența sa de antrenor.

Spun că FCSB are o mare problemă cu fundașii centrali. Au fost două meciuri în care nu au avut probleme, nu s-a pus presiune pe fundașii centrali, dar nu poți cu Dawa și Haruț să te bați la campionat. Ăsta e punctul meu de vedere.

Ca să câștigi campionatul… hai să ne uităm în ultimii ani ce fundași centrali a avut CFR când a câștigat campionatul, ce fundași centrali a avut Farul anul trecut. Tot nu înțelege Gigi Becali, ca să câștige un campionat, trebuie să aibă întâi o apărare solidă.

Vlad Chiricheș va fi o ”bombă” din punct de vedere pozitiv nu doar în cadrul echipei, cât și în cadrul clubului, mă refer în vestiar, în tot ceea ce înseamnă relația jucători-patronat.

Valoarea lui, fiind și căpitanul echipei naționale, îi obligă pe ceilalți jucători să le fie rușine să nu dea totul la fiecare meci. Cred că dacă va veni și Vlad Chiricheș, FCSB e principala favorită la titlu în acest an. Nu mai pun licența la bătaie! Mi-e cam teamă că rămân fără”, a adăugat Vivi Răchită.

Lasă un comentariu