Panduru, mesaj pentru UEFA după titlul câștigat de FCSB

Fostul internațional Basarab Panduru a comentat titlul câștigat de FCSB și ce o așteaptă pe echipa patronată de Gigi Becali.

Fiind campioană, FCSB va începe calificările pentru Liga Campionilor din turul 1. Pentru a ajunge în faza de grupă, cunoscută din sezonul următor drept Faza Ligii, echipa campioană a României trebuie să treacă de patru adversari.

În timp ce FCSB și alte echipe din țări precum Ungaria și Bulgaria se pregătesc să își înceapă călătoria în competițiile europene, există voci, cum ar fi cea a lui Basarab Panduru, care susțin că echipele campioane din aceste țări ar trebui să beneficieze de un acces mai direct în grupele Conference League. Această propunere ar putea contribui la consolidarea și dezvoltarea fotbalului în aceste țări.

Ideea a fost susținută în trecut și de Gică Hagi, care spunea în 2020: „Trebuie să ne ducem la cei de afară. Să facem un grup şi să mergem la UEFA, să întrebăm de ce noi nu avem nicio echipă în grupele Champions League. Atât aş întreba. Alţii au patru echipe direct în grupe, fără calificări, şi noi niciuna. Le faceţi doar din creion? Aruncaţi-ne, tată, în lume a şaptea”.

„Asta am vorbit și cu Gică Popescu. Crezi că își cam bat joc de campioana României? Crezi că nu merită campioana României măcar loc de Conference League? Vorbesc de campioana României, campioana Ungariei, campioane din țările astea care trebuie să joace 4 duble ca să ajungă undeva.

Dacă ai vrea să ajuți, iar campioana să se ducă direct în Europa League, ajuți țara respectivă, ajuți și campionatul respectiv pentru că probabil bagă mai mulți bani. Tu, de fapt, ajuți campionatul României, Ungariei, Bulgariei. Să crească și astea… tu ce faci? Le lași tot timpul să joace, să joace. Ajută-i! Nu cred că UEFA pierde ceva dacă dă loc de Conference țărilor astea. Trebuie să-i ajuți și pe ei, nu să faci prăpastia asta și mai mare”, a spus Basarab Panduru, la Orange Sport, în seara în care FCSB a sărbătorit câștigarea titlului.

FCSB se uită spre Europa: ce adversare pot veni la București în primul tur preliminar UEFA Champions League

FCSB va începe încă din primul tur preliminar, acolo unde va fi cap de serie la tragerea la sorți și va evita adversari precum Ferencvaros, Qarabag, Slovan Bratislava sau Ludogorets Razgrad.

Până în acest moment, adversarele pe care le poate întâlni noua campioană a României sunt următoarele:

  • NK Celje (Slovenia)
  • Hamrun Spartans (Malta)
  • Larne FC (Irlanda de Nord)
  • Dinamo Minsk (Belarus)
  • FK Panevezys (Lituania)
  • Ordabasy Shymkent (Kazakhstan)
  • Vikingur Reykjavik (Islanda)
  • AC Virtus (San Marino)

Pe listă pot ajunge și campioanele din Bosnia, Macedonia de Nord, Luxemburg, Kosovo, Armenia, Albania, Andorra și Muntenegru, unde calculele pentru titlu nu s-au încheiat momentan.

Lasă un comentariu