Pițurcă lansează noi critici la adresa lui Florinel Coman: ,,Coman când vine la echipa națională este inexistent”

Florinel Coman parcurge un sezon de vis la prima clasată în play-off-ul Superligii României, FCSB.

Florinel Coman: Talent imens, dar o problemă majoră îl ține departe de străinătate

Florinel Coman, starul FCSB-ului, a avut un sezon regular remarcabil in Superliga României, cu 16 goluri marcate, clasându-se pe primul loc in topul marcatorilor. Cu toate acestea, evoluțiile sale din play-off și cele din tricoul echipei naționale lasă de dorit, ridicând semne de întrebare cu privire la potențialul său.

Victor Pițurcă, fost selecționer al României, a identificat o problemă majoră cu care se confruntă Coman: lipsa de pregătire fizică adecvată. Pițurcă a declarat că fotbalistul a început târziu să meargă la sală, aspect ce îl dezavantajează semnificativ atât la nivel de club, cât și la națională.

Fostul selecționer este convins că, dacă Coman ar fi beneficiat de o pregătire fizică corectă, talentul său i-ar fi permis un transfer de mult timp în străinătate.

Lipsa de forță și rezistență îl afectează pe Coman in momentele cheie ale meciurilor, limitându-i capacitatea de a dribla, de a finaliza fazele de atac și de a contribui decisiv pe teren.

Concluzia este clară: Florinel Coman are un talent extraordinar, dar pentru a-și atinge potențialul maxim și a face diferența la cel mai înalt nivel, are nevoie de o îmbunătățire semnificativă a pregătirii fizice.

Doar prin dedicare și muncă asiduă la sală, Coman poate depăși această problemă majoră și poate deveni un fotbalist complet, capabil să strălucească atât in Superliga României, cât și pe scena europeană.

”Gigi Becali a investit bani mulți într-un Coman care de-abia nu știu după câți ani a mers la sală. Dacă totul se făcea corect din punctul de vedere al pregătirii, Coman era transferat de mult. În doi-trei ani să fi fost bun de plecat. El abia după câțiva ani a făcut sală.

Și vă mai spun un lucru. Coman când vine la echipa națională este inexistent. La națională dai de un adversar extrem de puternic, la echipa națională trebuie să faci ambele faze, la FCSB nu face. Rareori. A făcut patru-cinci sprinturi și dă de o stâncă. Nu are puterea să se bată cu el. Ăsta e motivul”, a spus Victor Pițurcă la televiziunea DigiSport.

Cum arată clasamentul play-off-ului

1. FCSB – 41 de puncte

2. CFR Cluj – 31 de puncte

3. Universitatea Craiova – 31 de puncte

4. Rapid București – 28 de puncte

5. Farul Constanța – 26 de puncte

6. Sepsi OSK – 24 de puncte

Lasă un comentariu