Presa din Ungaria a reacționat imediat după Paksi – Corvinul 0-4

Corvinul Hunedoara a produs o surpriză de proporții în primul tur preliminar din UEFA Europa League.

Echipa câștigătoare a Cupei României a învins cu 4-0 vicecampioana Ungariei, Paksi FC, în deplasare, asigurându-și astfel calificarea în turul următor din Europa League.

Sergiu Buș a deschis scorul în minutul 9, iar Marius Lupu a reușit un hat-trick cu goluri marcate în minutele 45+2, 86 și 90+3, stabilind scorul final de 4-0 pentru echipa din liga secundă.

Publicația maghiară Nemzeti Sport a reacționat imediat după meciul dintre Paksi și Corvinul Hunedoara, trăgând o concluzie după înfrângerea severă a vicecampioanei Ungariei în fața echipei care a terminat pe locul trei în Liga 2 din România sezonul trecut.

”S-a terminat! Nimeni nu se aștepta la asta. Paks a suferit o înfrângere la patru goluri diferență pe teren propriu împotriva echipei de ligă secundă din România. Surpriză!”, a fost concluzia trasă de jurnaliștii maghiari de la Nemzeti Sport.

Returul dintre Corvinul Hunedoara și Paksi este programat peste o săptămână, la Sibiu, de la ora 21:00.

În Cupa UEFA 1982-1983, Corvinul a eliminat în turul 1 echipa Grazer AK din Austria, câștigând cu 3-0 acasă (goluri marcate de Ioan Andone, Michael Klein și Florea Dumitrache) și remizând 1-1 în deplasare (gol marcat de Romulus Gabor). În turul 2, Corvinul a fost eliminată de FK Sarajevo (pe atunci din Iugoslavia), după un egal 4-4 acasă (goluri marcate de Florea Dumitrache, Ioan Andone, Ioan Petcu și Dorin Mateuț) și o înfrângere cu 0-4 în deplasare.

Lasă un comentariu