Prima reacție a presei din Ungaria după ce România s-a calificat la EURO 2024 pe teritoriu maghiar! Jurnaliștii de la Budapesta sunt frustrați de triumful românilor: „Era altfel dacă se juca în Israel cu zeci de mii de oameni în tribune”

Prima reacție a presei din Ungaria după ce România s-a calificat la EURO 2024 pe teritoriu maghiar, la Felcsut, a avut menirea de a scoate la iveală o oarecare frustrare, provenită, cel mai probabil, din cauze istorice.

Prima reacție a presei din Ungaria după ce România s-a calificat la EURO 2024 pe teritoriu maghiar! Jurnaliștii de la Budapesta sunt frustrați de triumful românilor: „Era altfel dacă se juca în Israel cu zeci de mii de oameni în tribune”

Jurnaliștii din țara vecină au ținut să scoată în evidență faptul că naționala Israelului a fost privată, din motive bine cunoscute, de o susținere masivă din partea propriilor fani și, în plus, au subliniat și că era greu de crezut că jucătorii lui Edi Iordănescu vor avea puterea să revină după golul primit în minutul 2, întrucât ei nu au avut prestații chiar solide în ultimii ani.

„Din cauza războiului, meciul Israel – România s-a disputat pe Pancho Arena în Felcsut, meci câștigat de oaspeți cu scorul de 2-1. În urma acestui rezultat, românii și-au asigurat locul la Campionatul European din 2024. Cum Elveția a făcut egal cu Kosovo, a căzut pe locul doi și nu mai poate câștiga grupa decât dacă înving România în meciul final.

Chiar dacă Israel a condus din minutul 2, românii nu au renunțat și au egalat prin George Pușcaș. Nu s-a terminat, iar Ianis Hagi a marcat în minutul 63.

Mulți oameni nu s-ar fi așteptat la asta, după ce România a ratat calificarea la Campionatul European trecut, iar în Nations League au avut o prestație slabă”, au scris cei de la sportal.hu.

Maghiarii au adus aminte și că tricolorii nu s-au mai calificat la un turneu final din 2016

De asemenea, și jurnaliștii de la Nemzeti Sport au făcut o analiză cam în aceeași notă a calificării României la Campionatul European din Germania: „Pancho Arena a fost gazda unui meci important. Din cauza conflictului armat, la Felcsut s-a jucat Israel – România.

Este clar că dacă partida s-ar fi jucat în Israel, zeci de mii de oameni ar fi susținut echipa națională, dar se poate spune au găsit o gazdă potrivită în Ungaria. Mulți oameni au venit din Israel pentru acest meci, alții au venit cu mașina din Austria sau din Varșovia să-și vadă favoriții.

Ianis Hagi a ales o soluție deșteaptă și a șutat la colțul scurt, iar România a trecut în avantaj. Cu această victorie, România s-a calificat la turneul final, după prezența din 2016”. 

Lasă un comentariu