Probleme cu salariile la CSA Steaua. Jucătorii sunt nemulțumiți: e singurul club în această situație

CSA Steaua București nu are drept de promovare și a terminat pe locul 8 în Liga 2. Cu toate acestea, jucătorii au fost nemulțumiți în ultimele luni pentru că au pierdut sume importante din salarii.

Guvernul României a mărit taxele și impozitele aplicate salariilor brute, iar jucătorii lui Daniel Oprița și staff-ul tehnic au fost cei mai afectați în ultimele șase luni.

FANATIK a aflat că unii jucători au pierdut până la 3-4.000 de lei din salariu, ceea ce a generat nemulțumiri în cadrul echipei. Clubul a tratat această problemă ca pe o penalizare externă, mai ales că echipa nu și-a îndeplinit obiectivul de calificare în play-off-ul Ligii 2.

Întregul lot este afectat, aproape toți jucătorii, cu excepția lui Bogdan Chipirliu, aflându-se în ultimele șase luni de contract. CSA Steaua București nu poate remedia problema deoarece bugetul alocat clubului este tot brut. Astfel, salariile au scăzut cu până la 20-25% după ce taxele pentru contractele de activitate sportivă au crescut de la 1 ianuarie 2024. Media salariilor în Ghencea este de aproximativ 2.500 de euro. Situația se va schimba din sezonul viitor, când clubul va adopta o nouă strategie și salariile vor fi micșorate. În plus, jucătorii vor trebui să joace în continuare fără un obiectiv real în Liga 2, deoarece echipa nu are drept de promovare.

CSA Steaua București va adopta o nouă strategie în sezonul viitor
Daniel Oprița a dezvăluit într-un interviu pentru FANATIK că CSA Steaua București nu va mai oferi aceleași condiții financiare ca în acest sezon.

„Au cerut și salariu mai mare și le-am spus că nu vor mai fi. Dacă sunt salarii mari, unii dacă vor să mai rămână trebuie să mai renunțe la bani.

Nici eu nu vreau să mai aduc jucători cu salarii mai mari. Să avem acolo o limită pentru că s-a exagerat anul ăsta, însă nu numai la noi. Adică am fost obligat de celelalte echipe care au dat mulți bani și au ridicat nivelul salarial.

Eu zic că nu merită. Nu sunt salarii care să reflecte ce se întâmplă în teren. Jucătorii care au salarii mai mari la noi cam o să încercăm să renunțăm la ei. Aș vrea să vină jucători care să aibă foame de rezultate și de bani, în sensul că să ia mai mult din bonusuri”. Vor urma și schimbări importante de lot, a mai spus Daniel Oprița: „Probabil vor fi 6-7 plecări. E greu să vorbesc eu de cine pleacă și cine vine când nici eu nu am contract. Pot să fie și mai mult de 4-5 veniri. Depinde cine pleacă. Unii nu vor ei să mai rămână. Vor să meargă undeva să aibă un obiectiv.

Lasă un comentariu