Probleme pentru Csa Steaua. Tot mai mulți jucători refuză să vină la clubul din liga a doua: ,,E frumos să îmi spui direct că nu vrei să vii la Steaua și cu asta basta.”

Daniel Oprița este unul dintre cei mai experimentați antrenori din Liga 2, iar în cei cinci ani de contract cu CSA Steaua tehnicianul roș-albaștrilor și-a făcut datoria pe plan profesional cu vârf și îndesat.

Însă, obținerea dreptului de promovare legal și juridic în Superliga nu mai este responsabilitatea lui Oprița. Tehnicianul din Ghencea se confruntă din nou cu o situație dificilă. Pentru sezonul viitor, antrenorul de 42 de ani trebuie să formeze un nou lot competitiv la Steaua, dar fără dreptul de promovare îi este dificil să atragă fotbaliști de valoare care să semneze cu echipa „militarilor”. ProSport a discutat cu Daniel Oprița, care ne-a povestit despre campania de achiziții pe care o desfășoară în această perioadă.

„În aceste zile nu stau deloc. Fac liste după liste cu jucătorii pe care îi doresc la Steaua, dar totodată și scot jucători după jucători de pe listele respective și fac alte liste, și tot așa. De ce? Sunt un pic deranjat și de comportamentul unora dintre jucătorii cu care eu discut, iar ei se știu cine sunt. E frumos să îmi spui direct că nu vrei să vii la Steaua și cu asta basta. Nu mă supăr dacă mă refuzi în față. Însă, mă deranjează când sunt dus așa cu vorba, iar unii dintre cei cu care vorbesc un lucru… Mă trezesc apoi că nici nu îmi mai răspund la telefon. Se știu ei cine sunt. Iar eu zic că ei ar fi trebuit să fie mândri că m-am gândit la ei ca să le dau o șansă să joace la Steaua, nu să aleagă să se poarte așa cu mine.

Mă întrebi de Cărăruș, cel care a fost la Mioveni? Da! L-am vrut la Steaua. Am și vorbit cu Cărăruș. Ne-a transmis că acceptă să vină la noi, dar să îl las să joace meciurile de baraj, iar apoi m-am trezit cu el că a semnat cu Corvinul. Ce vreți să mai comentez? Asta este!

Sunt conștient că îmi e greu să conving unii jucători să semneze cu noi și din cauza acestei probleme a noastre cu dreptul de promovare. Unii nu vor să vină deloc, sau nici nu ne mai răspund pe la telefoane, iar alții ne cer salarii destul de mari tocmai din cauza faptului că nu avem drept de promovare. Consideră că dacă nu avem acest drept de promovare, atunci măcar să joace la noi pe salarii mai mari și ne cer tot felul de sume. Însă, asta e viața. Voi încerca în continuare să fac un lot puternic chiar și în aceste condiții”, a spus Oprița.

Daniel Oprița, detalii despre situația lui Adi Popa și Bogdan Chipirliu

Daniel Oprița a vorbit pentru ProSport și despre Bogdan Chipirliu și Adi Popa. „Chipirliu e un băiat de mare caracter. Eu îl conosc de mult timp, nu de ieri sau de azi. El a semnat prelungirea contractului cu Steaua și este unul dintre cei mai buni atacanți din Liga 2.

Am discutat și cu Adi Popa și i-am spus să meargă la conducere să își negocieze noul contract. Dacă am discutat cu el și l-am trimis la conducere, atunci e clar că eu mi-l doresc și din sezonul viitor la Steaua. Însă, acum râmâne că cele două părți să discute și să se înțeleagă. Eu unul am nevoie de Adi Popa”, a mai spus Oprița.

 

Lasă un comentariu