Proiect de lege: Voucherele sociale vor putea fi folosite și pentru a cumpăra medicamente

Astăzi a fost lansată o nouă inițiativă în privința voucherelor sociale, oferind o nouă mână de ajutor pentru cetățenii cu venituri mici. Potrivit acestei noi inițiative, cei care au pensii de până la 1700 de lei sau venituri similare pot beneficia de vouchere sociale.

Voucherele sociale, cunoscute și sub numele de „tichete de masă” oferite în 2022, permiteau cumpărarea numai de alimente. Însă, acum, un nou proiect de lege inițiat de USR are scopul de a elimina restricțiile actuale și de a permite utilizarea acestor vouchere sociale pentru a cumpăra și medicamente.

Acest proiect de lege, inițiat de deputații USR Diana Stoica și Eugen Terente, are ca obiectiv modificarea OUG 63/2022 pentru a permite accesul la tratamente necesare prin intermediul voucherelor sociale. „Sănătatea oamenilor este esenţială şi, din păcate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din România nu îşi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie că vorbim de tratamente pentru diferite afecţiuni cronice, fie de medicamente pentru afecţiuni respiratorii etc. De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor să cumpere şi medicamente, pe lângă alimente, prin cardurile sociale”, a spus deputata USR Diana Stoica.

Acest proiect va ajuta aproximativ 2,5 milioane de români să aibă acces la tratamentele de care au nevoie. ”În urma semnalelor pe care le-am primit de la unii dintre beneficiarii cardurilor sociale pentru persoanele vulnerabile am înţeles cât de util ar fi pentru ei să poată folosi aceste carduri şi pentru a avea acces la tratamentele care le sunt vitale. Proiectul nostru va ajuta persoanele vulnerabile să ajungă mai uşor la medicaţia necesară şi, din acest motiv, sper ca toţi colegii parlamentari, indiferent de partidul din care vin, să înţeleagă importanţa proiectului şi să îl voteze”, a transmis deputatul USR Eugen Terente.

Lasă un comentariu