Proiectul „grandios” la care se gândește Gigi Becali: „Am cumpărat 30 de ha de pâmânt în Uganda”

FCSB a încheiat la egalitate, scor 0-0, cu FC Nordjaelland, în prima manșă din turul trei al Conference League. 

Patronul vicecampioanei României a fost impresionat de jocul de pase, în viteză, al danezilor, mărturisind că și-ar dori ca echipa sa să ajungă să evolueze la fel. 

Gigi Becali a explicat că ia în calcul să creeze un program de pregătire și căutare de tineri jucători din Africa, dezvăluind că a cumpărat teren în Uganda.

„Am cumpărat 30 de ha de pâmânt în Uganda. Și m-am gândit să fac Academie acolo, dar cine se duce antrenor acolo? Știi care e treaba cu ăștia? Pentru că e sărăcie acolo, îi iei la 14-15 ani și le dai program. Opt ore de somn, trei ore pentru mese și, în rest, 13 ore doar cu mingea. Nici televizor, nici nimic. Dormi cu ea, când te trezești începi să pasezi, când ești la masă, stai cu mingea în dreapta.

Eu asta cred că le face, așa să pasezi, e numai exercițiu. Dacă erau Neymar sau Mbappe, talent, e altceva. Dar, ei nu au talent din naștere, deci exercițiu. Te închid aici, nu ieși deloc… Eu așa cred că le face, dar cu europenii nu poți face asta, pentru că nu e sărăcie.

Sărăcia te face să muncești. Obișnuința e deprindere și deprinderea devine fire. La ei, pasa a devenit fire. Nu au talent, dar din deprindere s-a făcut fire și e firesc să paseze.Nu au talent așa mare, dar fizic au. Cred că ne vom califica„, a spus patronul echipei.

Lasă un comentariu