Rămâne România favorită pentru calificarea în optimi? Ce spun statisticienii

România este în continuare favorită pentru calificarea în optimile de finală de la EURO 2024, conform statisticienilor, în ciuda eșecului cu Belgia, scor 0-2.

După înfrângerea cu 0-2 împotriva Belgiei, la Koln, România rămâne cu 3 puncte în Grupa E, la fel ca toate celelalte trei adversare: Belgia, Slovacia și Ucraina.

România, considerată de statisticieni favorită clară pentru calificarea în optimile EURO 2024

Calificarea la EURO 2024 se va decide miercuri, de la ora 19:00, când sunt programate ultimele meciuri din Grupa E: Slovacia – România (Frankfurt) și Ucraina – Belgia (Stuttgart).

Primele două clasate din grupă au asigurată calificarea în optimile de finală ale EURO 2024. Locul 3 poate, de asemenea, duce în fazele eliminatorii, dar doar dacă se află în primele patru din ierarhia celor șase ocupante ale acestei poziții.

Statisticienii de la Football Meets Data consideră Belgia principala favorită pentru calificarea în optimi din această grupă, cu un procentaj de 84%. România vine imediat după, cu 82%, urmată de Slovacia (71%) și Ucraina (57%).

Locul 3 din grupa României, aproape sigur că merge în optimi

Conform aceleiași surse, grupa E, cea care în care se află România, are șanse de 99% să dea o echipă în optimi de pe locul 3, având în vedere comparația cu celelalte grupe de la EURO 2024. 

Potrivit statisticienilor, grupa B (Spania, Italia, Albania, Croația) și grupa F (Portugalia, Turcia, Cehia, Georgia) au cele mai mari șanse să NU dea echipă în optimi de pe locul 3.

  • 2 este poziția cea mai probabilă a României la finalul grupei E, conform Football Meets Data, cu șanse de 41%.

Lasă un comentariu