Răzvan Burleanu a vorbit despre viitorul lui Edi Iordănescu. Avem un plan B?

Delegația României a revenit în țară după eliminarea de la EURO 2024, în urma eșecului suferit în fața Olandei în optimile de finală, scor 0-3.

După meci, Edi Iordănescu a sugerat că ar putea să nu mai continue la echipa națională. La Mogoșoaia, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost întrebat despre acest subiect.

Răzvan Burleanu: „Planul B este tot Edi Iordănescu!”


Burleanu a declarat că dorește ca Edi Iordănescu să rămână alături de echipa națională și a anunțat că, în maximum o săptămână, se va decide dacă antrenorul va continua pe banca primei reprezentative.

Întrebat despre „planul B”, Burleanu a precizat că FRF are în vizor un singur nume: Edi Iordănescu.

Luați în calcul că am fost primul susținător al lui Edi Iordănescu când poate unii dintre dumneavoastră, poate foarte mulți suporteri, poate foarte mulți formatori de opinii și-ar fi dorit ca Edi să plece, dar v-am spus și atunci și vă spun și acum, Edi a fost unul dintre elementele esențiale în această calificare.

A contribuit la această etapă extrem de importantă prin care echipa națională a trecut. Chiar dacă la finalul anului 2022, eram într-un context sportiv nefavorabil, se vedeau deja premizele că naționala va arăta mult mai bine. Nu am știu că ne vom califica, dar am sperat în acest obiectiv.

De aceea, și astăzi, noi, ca Federație, suntem în asentimentul suporterilor să continuăm cu Edi Iordănescu și nu doar că a demonstrat în 2022, 2023 și în 2024. 2022 rămâne poate un element extrem de important în istoria oricărui proces de construcție, anume că ai nevoie de răbdare, ai nevoie de timp și ai nevoie să îi susții pe oameni.

Suntem încrezători că în maximum o săptămână vom putea să comunicăm atât eu, cât și Edi viitorul lui la echipa națională.

Nu este absolut nicio diferență. Dacă ne uităm la cronologia acțiunilor, selecționerul și-a dorit ca pe durata EURO să nu mai discutăm despre acest subiect, iar noi, ca Federație, am respectat acest lucru. Odată ajunși în Germania, obiectivul selecționerului, obiectivul staff-ului tehnic, obiectivul nostru era cu totul altul.

Planul B este tot Edi Iordănescu”, a spus Răzvan Burleanu.

Lasă un comentariu