Reacția lui Dorin Goian după ce l-a văzut pe Siyabonga Ngezana + ce spune despre absența lui Chiricheș

Joyskim Dawa și Siyabonga Ngezana formează noul cuplu de fundași centrali de la FCSB, după ce Vlad Chiricheș a suferit o accidentare destul de gravă în timpul partidei cu UTA Arad (1-2).

Dorin Goian (42 de ani), fostul stoper de la FCSB și naționala României, consideră că accidentarea lui Vlad Chiricheș reprezintă o pierde importantă pentru echipa lui Elias Charalambous și Mihai Pintilii, însă s-a arătat încrezător în privința lui Siyabonga Ngezana, cel care a jucat contra Universității Craiova (3-0) primul meci ca titular.

Dorin Goian: „FCSB, șansele cele mai mari la titlu. Ngezana are calitate, iar la Chiricheș singura problemă e reprezentată de accidentări”

Goian, dublu campion al României cu FCSB, este de părere că fosta sa formație este favorită pentru câștigarea titlului după o pauză de nouă ani.

„FCSB e bine în campionat. Îmi pare rău că au ieșit din Conference League, dar au reușit să se concentreze pe campionat. Acum joacă și cu acest lot cred că poate fi echipa cu șansele cele mai mari de a lua campionatul anul acesta.

Ngezana nu e un jucător rău. E bun și poate ajuta echipa, are calitate. Acum depinde numai și numai de el cum se va adapta la presiune și cât de repede. Știm bine, presiunea e mult mai mare aici.

Chiricheș rămâne un jucător valoros, cu experiență. Este o pierdere pentru FCSB. Important e să se recupereze cât mai repede acum. Experiența necesară o are, dar trebuie să reintre ușor-ușor în echipă. La Vlad, singura problemă e legată de accidentări. Chiar dacă nu e pus la punct 100% fizic, experiența îl poate ajuta să intre, iar cu plasamentul și inteligența sa poate depăși alte minusuri, cum ar fi factorul fizic”, a spus Dorin Goian, pentru Sport.ro.

Ngezana, calm și răbdător. Mesajul transmis după primul meci ca titular la FCSB

Sud-africanul Ngezana, care a fost titular în premieră la FCSB, a fost unul dintre jucătorii cu o evoluție concludentă. Stoperul transferat de FCSB în această vară a făcut cuplu în centrul defensivei cu Joyskim Dawa, după ce etapa trecută, la Arad, Vlad Chiricheș s-a accidentat. 

Într-un exercițiu de sinceritate, sud-africanul excelent în duelurile aeriene a dezvăluit că perioada de adaptare a fost una dificilă. FCSB e primul club european din cariera fotbalistului sud-african. 

„Nu e ușor să schimbi țara, adaptarea a fost grea. A fost, într-adevăr, greu pentru mine să stau pe margine, nu a fost ușor. Am avut nevoie de timp, a trebuit să-mi aștept șansa de a juca. E un vis realitate să joc în Europa, dar trebuie să muncesc din greu. 

Am venit pentru că a fost o ofertă bună, e un vis pentru mine. A fost frumoasă atmosfera, joci cu motivație. S-au uitat mulți sud-africani la meci, n-aș vrea să-i dezamăgesc. Pentru mine e frumos să văd atmosfera de pe acest stadion”, a declarat Ngezana la finalul partidei la care au asistat peste 21.000 de spectatori. 

Lasă un comentariu