Reacții dure după transferul făcut de FCSB: „Viza îi va fi anulată și se va întoarce acasă / Ce au văzut la el?”

Presa din Africa de Sud continuă să monitorizeze situația lui Siyabonga Ngezana (25 de ani), după ce fundașul central a semnat cu FCSB.

Ngezana, cumpărat de FCSB în această vară, de la Kaizer Chiefs, pentru 600.000 de euro, nu a apucat să evolueze într-un meci oficial pentru vicecampioana României. Fundașul central a fost rezervă doar la derby-ul cu Dinamo (2-1), iar la celelate trei partide nu a făcut parte din lot, Gigi Becali anunțând că sud-africanul are nevoie de mai mult timp de adaptare.

Presa sud-africană scrie despre reacțiile fanilo în cazul lui Siyabonga Ngezana

În Africa de Sud, numeroși fani și-au pierdut deja răbdarea. Mulți dintre ei consideră că Ngezana nu are valoarea necesară pentru a evolua în Europa și se așteaptă ca stoperul de națională să se întoarcă în țara natală.

Versiunea sud-africană a publicației Goal a scris despre problemele de adaptare ale lui Ngezana de la FCSB și a publicat mai multe reacții ale fanilor pe acest subiect.

Câteva dintre reacțiile sud-africanilor în ceea ce îl privește pe Siyabonga Ngezana:

  • „Trebuie să i se dea ceva timp. Se află într-un mediu nou, cu jucători de diferite naționalități. E prea devreme să îl judecăm, nu a făcut nimic greșit care să afecteze soarta vreunui meci. Clubul trebuie să îi permită să se adapteze. Siya este un jucător bun, fără îndoială”
  • „Nu e prea devreme. În primul meci a intrat de pe bancă (n.r – la amicalul cu PAOK Salonic), iar la prima atingere a pierdut mingea și adversarii au marcat”
  • „Trebuie să revină acasă!”
  • „Viza lui îi va fi anulată mai devreme sau mai târziu. Va fi trimis înapoi în Africa de Sud fără să joace măcar cinci meciuri”
  • „Nu ar fi trebuit să meargă acolo. Hai să spunem adevărul, băiatul ăsta nu este suficient de bun pentru echipele europene. Inclusiv la Kaizer Chiefs a avut probleme. Nu știu ce a văzut echipa asta la el, în primul rând”
  • „Ngezana este Harry Maguire al nostru”
  • „Kaizer Chiefs ar trebui să dea banii înapoi acestei echipe”

Gigi Becali: „Africanii au nevoie de 3-4 luni de acomodare”

Chestionat pe marginea absenței lui Ngezana din lotul FCSB, Gigi Becali a declarat recent că este dispus să aștepte aproximativ o lună, timp în care sud-africanul să se adapteze la fotbalul din România.

„Lui îi trebuie timp de acomodare, așa spune Lucescu, că jucătorii afro-americani, să nu cumva să se supere nebunii, mă. Străinii de culoare, africanii, le trebuie un moment de acomodare. Nu știu cât, ei spuneau, dar eu nu cred, că trebuie 3-4 luni. Noi nu așteptăm așa, noi ținem cont după o lună”, a declarat Gigi Becali. 

Lasă un comentariu