Regulamentul e clar: verdict în cazul fazelor care au declanșat scandalul de după FCSB – CFR Cluj

FCSB a învins-o pe CFR Cluj cu 1-0, meci la finalul căruia Andrea Mandorlini (63 de ani) a acuzat în termeni duri arbitrajul.

Antrenorul italian al lui CFR Cluj crede că în Ghencea a fost o viciere de rezultat, că CFR Cluj trebuia să primească un penalty după un presupus henț al lui Joyskim Dawa și că lovitura de la 11 metri care a decis meciul a fost incorect acordată.

Ce prevede regulamentul în cazul fazei contestate de Andrea Mandorlini

Doar că regulamentul îl contrazice! La faza în care mingea a fost lovită cu mâna de Joyskim Dawa în propria suprafața de pedeapsă, petrecută în minutul 62, după o centrare a lui Durel Avounou, balonul i-a venit în braț stoperului dintr-o altă zonă a corpului.

Regulamentul în cazul unei astfel de faze prevede că jucarea mingii cu mâna nu trebuie sancționată. S-ar fi acordat penalty doar dacă Joyskim Dawa ar fi avut mâna într-o poziție nefirească, ridicată prea mult.

Verdict pentru penalty-ul primit de FCSB

Doar două minute mai târziu, FCSB a primit un penalty după o intervenție a lui Lovro Cvek asupra lui Andrea Compagno.

Faza, cum se întâmplă adesea la astfel de momente, este interpretabilă, doar că, în direct la Fotbal Club, de la Digi Sport, Gabi Balint și Marius Șumudică au transmis că penalty-ul a fost corect acordat.

Compagno știe să cadă, asta e clar, dar e contact. Eu zic că e penalty”, a spus Gabi Balint.

Nu atingea mingea, e contact”, a declarat Marius Șumudică.

FCSB, show în Ghencea, imediat după meciul cu CFR! Mihai Stoica, ”personajul principal”

Imediat după finalul meciului, cei de la FCSB au pornit sărbătoarea chiar pe gazonul pe care și-au dorit atât de mult să joace.

Jucătorii FCSB-ului au cântat alături de suporteri, apoi s-au fotografiat în fața peluzei și a tabelei de marcaj. 

Un rol principal în show-ul de pe gazon l-a avut Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, care a urcat în peluză, după cum se poate vedea în galeria foto de mai jos.

Lasă un comentariu