Roamingul rămâne același, până in 2032

Uniunea Europeană a prelungit serviciul de roaming gratuit până în anul 2032

Cetățenii UE vor beneficia pentru cel puțin încă 10 ani de roaming gratuit în spațiul comunitar, fără ca apelurile și traficul de date să le fie taxat suplimentar în rețelele vizitate.

Așa cum spune și numele inițiativei din anul 2017,  „roam like at home”, te poți folosi de telefonul mobil pentru convorbiri și acces la internet fără să-ți pese că te afli în altă țară. Totodată, beneficiile garantate acoperă inclusiv calitatea serviciilor, care trebuie să fie la același nivel în țara vizitată ca și în țara de origine (desigur, în limita posibilităților tehnice oferite de infrastructura din țara respectivă. Astfel, dacă ai contractat un pachet cu acces la internet 5G în România, ar trebui să beneficiezi de acces 5G și în țara în care îți petreci concediul, în măsura în care locația vizitată dispune fizic de acoperire 5G.

Aplicată în 27 de state membre ale Zonei Economice Europene, planul permite acces faci la servicii de roaming prin simpla achiziționare a unei extraopțiuni sau pachet de roaming, direct de la furnizorul tău obișnuit de telefonie mobilă. Deși, puțin restrictiv în privința unor aspecte precum numărul de minute incluse pentru convorbiri sau traficul de date mobile, respectivul pachet include din start toate costurile aferente utilizării serviciului de roaming, pre-negociate la nivel european. Astfel, ești complet ferit de costuri-surpriză în deplasările tale, iar la nevoie este de ajuns să te îndrepți către operatorul de telefonie din țara ta pentru extinderea/prelungirea beneficiilor în roaming.

Lasă un comentariu