Române, nu meriți acest pământ. Serialul Wednesday nu se mai filmează în România. Echipa americană țepuită cu preturi usturătoare

Suntem Români, place șanse mândrim cu asta, să ne batem în fiecare zi cu cărămida în piept că toți ne fură și că străinii ne vor răul. Stau și mă întreb, oare, câte dovezi ne mai trebuie ca să putem vedea bârnă din ochii noștrii? Mereu vedem paiul din ochii altora chiar dacă dese ori ne mai lovește bârna din fața noastră amintind că nu suntem nici pe departe niște îngerași așa cum ne considerăm.

Nu Românii, nu meriți nici măcar pământul pe care te-ai născut, nu meriți nimic. Ești omul banului și atât, în țara ta totul e de vânzare, inclusiv tu, pentru o sumă frumoasă ești în stare să te vinzi cu totul. Nu străinii te cumpăra, tu te vinzi. Uneori ieftin, alteori pe prețuri astronomice.

Revenind la subiect, am să fiu cât se poate pe scurt despre această știre.

Noul serial Netflix „Wednesday”, o continuare a lungmetrajului „Familia Adams”, a fost filmat în România. Primul sezon a fost atât de apreciat, încât regizorul Tim Burton a anuntat deja și sezonul al doilea. I-ar fi plăcut să-l facă tot pe meleagrurile noastre, însă cum în firea românului este conectată, de multe ori, la nevoia de a da țepe, sumele care au fost cerute pentru sezonul 2 au depășit chiar și imaginația uriașului maestru al fantasticului. Motiv pentru care și-au făcut băgăjelul și au plecat către țări mai prietenoase.

Da Române, dacă până azi te mândreai că în țara ta, se toarnă filme frumoase, filme cunoscute, de astăzi poți să zici pas și la asta. Ce, meriți tu să se filmeze ceala tine în țară? A dracu străinii, vin aici să toarne filme.

Regizorul Tim Burton a vizitat anul trecut mai multe orașe din țara noastră și a fost cucerit de arhitectura clădirilor. Acesta este și motivul pentru care au fost alese locuri precum Castelul Cantacuzino din Bușteni, Universitatea Politehnică din București, Grădina Botanică din București, Casa Monteoru din Capitală, Gara Sinaia, bazinul de înot Dinamo și Studiourile Buftea, unde a fost organizat decorul pentru satul Jericho.

Normal că avem o țară frumoasă, dar vezi tu Române, e a ta, tu ești proprietar. Te-ai născut aici, scrie numele tău pe acest pământ, așa că hai sa punem niste preturi uriașe, ca să nu se mai filmeze la noi. În fond, mai sunt țări, mult mai ieftin că noi. Corect nu?

Serialul „Wednesday” a doborât recordul Netflix. A avut peste 341 de milioane de ore de vizionare în toată lumea de-a lungul primei săptămâni de difuzare. Primul sezon al seriei, filmat integral în mai multe locații din România, a fost atât de apreciat încât regizorul a anunțat deja și sezonul al doilea.

Potrivit Florentinei Delea, un cunoscut influencer TikTok, „românii care au lucrat la acest studio au ales să-l țepuiască pe cel care a fondat filmul. O cameră care costă, în mod normal, 300 de euro, a fost închiriată cu mii de euro, iar facturile au fost de zeci de mii de ori mai scumpe. În condițiile acestea, Tim Burton a decis să mute sezonul 2 într-o altă țară. Potrivit zvonurilor, în Bulgaria sau Ungaria”.

Bravo lor. România nu are nevoie de filme, de promovare. Lasă să facă Ungurii și Bulgarii asta. Tu Române, continuă să te plângi că te fură alții, pentru că asta ești că nație acum, asta ai devenit.. sclavul banului. Încerci să tepuiești pe toți apoi te întrebi de ce nu te vrea nimeni în Schengen? Ne furăm căciulă unul altuia și dăm vina pe alții.

Călin Coman, fondator & creative director Handsome, regizor – cum se îngroapă o producție de succes care ar da șansa României să renască. Cel puțin la capitolul TURISM
Într-o postare pe Facebook, Călin Coman atrage atenția asupra unui rateu al statului român și al firmelor private cum rar se întâmplă: în loc să promoveze la maximum șansa pe care unii o primesc o dată în viață, România a ales să îngroape un proiect cinematografic fabulos, care ne-ar fi dat șansa, ca țară, să mai ridicăm puțin capul.

„Succesul serialului a fost peste așteptări iar serialul este filmat aproape integral în România. Sinaia, Castelul Cantacuzino din Bușteni, București, mai multe locații. Inclusiv 2,3 actori români și echipe de producție din România.
Acest fapt trebuia să fie o prioritate în strategia de turism, de PR a României.
Eu, dacă eram ministru, mergeam cu o “mână pe umăr” o vreme … la toate întâlnirile cu omologii de afară. Chiar și la Consiliul JAI eu mergeam cu o mână tăiată și îi întrebam dacă mâna poate intra în Schengen mai repede.

Deci România poate sau putea să beneficieze la maxim de asta.
Atâtea posibilități și idei.
Pachete turistice de Miercuri până Miercuri, în loc de sâmbătă.
Miercuri free drinks.
Reportaje, pe urmele Wednesday.
Colaborări cu studiourile pentru produse tematice. Colaborări cu Netflix pentru vizite la castele, în locurile de filmare, experiențe.
Chiar și în restaurantele locale să fie o tematică a serialului.

E ceva ce ar influența substanțial nu doar turismul dar și farmecul României.

….

În schimb, am aflat și eu recent că Tim Burton și producătorii serialului, pentru sezonul 2, vor muta producția din România în Ungaria sau Bulgaria.
De ce?
Titlu în presă.
Citez mai jos din presă. Nu este scris de mine, nu mă înjurați pe mine, preiau din presă.
Ce am înteles de la unii din industrie este că, pentru sezonul 2, partenerii români, au crescut de 3 până la 5 ori prețurile din sezonul 1… fără a avea discuții inițiale pe tema asta și oarecum nejustificat și mai pe “neve”.

(…)

Revin.
Trebuie să scăpăm de imaginea asta…
Alte țări uneori se oferă gratuit să susțină producții de succes.
De ce? Pentru că este promovare mult mult mai ieftină și mai eficientă decât târgurile de turism la care participă România cu foi A4 în folie, lipite pe un fereang, târguri care costă mult România insă fara efect.

Încă nu e pierdut.

Studiourile românești de care se plâng oficialii serialului legat de facturi (am luat știrea din presă) ar putea renegocia cu producătorii sau să obțină anumite fonduri din alte surse, oficialii din turism ar putea încerca idei de colaborare cu producătorii, iar oamenii de afaceri implicați (local sau tematic) ar putea să gândească mai creativ.

Le-am transmit asta și prin email celor de mai sus.

Și postarea mea este despre a fructifica oportunitățile care pot creste imaginea României în lume”, a scris Coman, pe Facebook.

Dragi Români, încercați să puneți preț pe omenie, încercați să profitați când aveți ocazia să promovați această țară, încercați să fiți diferiți, încercați să fiți ce ați fost. Nu banii contează și nu mai dați vina pe alții, nu vă fură nimeni, voi vă vindeți și tot voi vă plângeți. Ne merităm soarta. România în Schengen? Da, dar nu cu această gândire.

Lasă un comentariu