România e în urna a doua valorică! Cum poate arăta grupa ”Tricolorilor” la EURO 2024. Varianta accesibilă și cea ”horror”

Naţionala României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins Israelul cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe ”Pancho Arena” din Felcsut (Ungaria), în penultimul său meci din grupa I a preliminariilor.

România, care avea nevoie de un punct pentru a se califica, va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016. Neînvinsă după nouă meciuri, reprezentativa noastră este pe primul loc în grupa I, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1.

Cum ar putea arăta grupa României la EURO 2024

Victoria cu Israel și ocuparea fotoliului de lider al grupei au propulsat naționala României, cel puțin provizoriu, în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a grupelor de la EURO 2024. Pentru a rămâne acolo, elevii lui Edi Iordănescu nu trebuie să piardă în ultima etapă, pe teren propriu, în fața Elveției.

Astfel, în acest moment, ”Tricolorii” pot fi repartizați într-o grupă ”a morții” la turneul final din Germania, cu Franța, Olanda și Elveția. Cu puțin noroc, însă, România poate da peste Austria, Slovenia și Slovacia.

Pentru stabilirea urnelor, sunt luate în calcul rezultatele din aceste preliminarii. Capii de serie sunt Germania, țara gazdă, și cele mai bune 5 câștigătoare de grupă. Celelalte echipe calificate intră în urne în funcție de câte puncte au obținut în preliminarii. Rezultatele cu echipele de pe ultimul loc în grupele de câte șase echipe, cum este a României, nu se iau în calcul.

Bucurie de nedescris după calificarea României la EURO 2024

Israel a deschis scorul în minutul 2, prin Zahavi, dar România a restabilit rapid egalitatea, în minutul 10, grație reușitei lui Pușcaș. Ianis Hagi a adus victoria ”Tricolorilor” în repriza secundă, iar elevii lui Edi Iordănescu vor evolua la turneul final din Germania.

Jucătorii și membrii staff-ului naționalei României au pornit fiesta direct pe gazon, imediat după ultimul fluier al arbitrului. Au făcut o horă la mijlocul terenului, apoi au mers spre sectorul de tribună ocupat de suporterii români și au sărbătorit împreună.

Pe parcursul jocului din Ungaria, s-a auzit de mai multe ori celebrul refren ”Româniaaa, Româniaaa, ole, ole, ole”.

Lasă un comentariu