România a devenit în premieră campioană mondială la minifotbal, după ce a trecut în finala din Emiratele Arabe Unite de Kazahstan. A fost 2-2 după 60 de minute de joc și 12-11 la loviturile de departajare.
Kazahii au început mai bine meciul, cu câteva minute de posesie, dar fără să amenințe poarta adversă.
Din minutul 6, ”Tricolorii” au început să-și impună jocul și au avut o primă ocazie, prin Andrei Balea, care a șutat, în ciuda poziției excelente, mult peste poartă.
Trei minute mai târziu, același Andrei Balea a șutat puternic, dar mingea a fost respinsă în corner.
Minutul 12 a adus prima mare ocazie a meciului, semnată de Nemișanu, care a șutat pe lângă din poziție excelentă. România a continuat să atace și a avut două ocazii importante în decurs de două minute, prinm Mocanu, minutul 16, și Balea, minutul 18.
Kazahstan a deschis scorul cu România la prima acțiune periculoasă
În minutul 25, ultimul al primei reprize, Kazahstan a deschis scorul, la prima acțiune mai periculoasă avută la poarta adversă. Ghinionistul de serviciu a fost Mircea Ungur, care a încercat să respingă o centrare, dar și-a trimis mingea în propria poartă.
În partea secundă, ”Tricolorii” au acuzat șocul primirii golului și au jucat mult mai slab decât în prima parte.
Kazahii au dominat, au avut ocazii importante și au mai marcat o dată, în minutul 37, când Tarzhanov a profitat de o mare eroare a lui Covaci și a înscris.
România a trimis meciul în prelungiri cu un gol marcat la ultima fază
”Tricolorii” au dat semne de revenire în finalul jocului și au avut o șansă mare prin Nemițanu, în minutul 46. Două minute mai târziu, România a transformat o lovitură de pedeapsă, prin Balog, și a sperat că mai poate da o lovitură pentru a trimite meciul în prelungiri.
Ceea ce s-a și întâmplat, pentru că același Balog a șutat senzațional și a trimis meciul în prelungiri.
În cele 10 minute de timp suplimentar, au lipsit ocaziile și s-a trecut la loviturile de la 7 metri, unde dramatismul a domnit.
Au fost nu mai puțin de 30 de lovituri de departajare executată, iar ultima, cea a marii victorii, i-a aparținut lui Bogdan Covaci, care a marcat pentru 12-11 și a făcut-o pe România campioană mondială.