Scenariu neașteptat pentru duelul dintre FCSB și CSA Steaua: „Am auzit niște zvonuri. Ar urma unificarea”

Războiul dintre FCSB și CSA Steaua continuă de aproape nouă ani, în toată această perioadă fiind deschise mai multe procese de ambele părți.

În martie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât rejudecarea procesului pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua.

Între cele două echipe nu pare să existe o cale de mijloc, însă Florin Prunea este de părere că deznodământul va fi acela în care vor ajunge la un acord. 

Variantă surpriză propusă de Florin Prunea

Fostul internațional român este de părere că există o posibilitate destul de mare ca cele două formații să ajungă la o înțelegere, mai ales dacă gruparea din Ghencea nu reușește să obțină dreptul de a promova în primul eșalon. 

„Am auzit niște zvonuri. Ar urma unificarea dintre FCSB și CSA Steaua. Eu cred că ăsta e viitorul. Da, e un proces pe rol. Va fi un răspuns și vom vedea ce va fi. Dar eu cred că ăsta e viitorul. Dar discutăm noi peste un an.

Ce să facă fanii (n.r. – cei de la CSA)? Ei nu s-au săturat ca echipa lor să nu poată promova? Cu Chindia cred că va fi peluza plină. Ei au vreo vină că cei de acolo nu vor ca echipa să promoveze? De ce vin la stadion?”, a declarat Florin Prunea, la Digi Sport. 

Ce a decis Curtea de Apel în iunie 2021

Acum doi ani, Curtea de Apel din București a luat o decizie importantă în scandalul dintre FCSB și Steaua București. Practic, a reconfirmat faptul că CSA are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998.

În plus, a reconfirmat decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție în 2014, potrivit căreia Clubul Sportiv al Armatei nu a înstrăinat niciodată palmaresul Secției de Fotbal către alte entități, iar AFC Steaua a preluat clubul în 1998 fără ca palmaresul să fie transferat.

Practic, prin intermediul asociației mai sus menționate, echipa de fotbal și-a continuat activitatea și este doar titulara palmaresului până în anul 2003, când clubul a trecut la Gigi Becali.

S-a constatat, de asemenea, și faptul că FCSB nu a preluat, la momentul înființării (2003), nici măcar palmaresul deținut de AFC Steaua, ci doar dreptul de participare în primul eșalon.

Lasă un comentariu