Se desființează Csa Steaua? Ce spune Mihai Tudose

Mihai Tudose a fost întrebat de reporterii iAMsport.ro dacă există vreun plan ca echipa de fotbal a Stelei să fie desființată. Întrebarea a venit ca urmare a declarațiilor din ultimele zile despre viitorul clubului Steaua.

În ultima vreme, discuțiile în jurul clubului Steaua s-au aprins și mai mult. Totul a pornit de la cererile depuse de FCSB pentru punerea la dispoziție a stadionului Steaua, care cu greu au fost aprobate de oficialii CSA.

Gigi Becali a declarat în mai multe rânduri că a Marcel Ciolacu i-a promis că FCSB va reveni în Ghencea, lucru care s-a și întâmplat, însă după lungi negocieri.

Clauzele impuse de oficialii Stelei și care inițial n-au fost acceptate de Gigi Becali nu i-au picat bine premierului Marcel Ciolacu, cel care a trimis Corpul de Control la CSA.

Se va desființa Steaua? Ce spune Mihai Tudose

FCSB are susținere în Guvern și la nivel politic în disputa cu Steaua, deși clubul din Ghencea aparține de stat. Premierul Marcel Ciolacu a tot insistat că FCSB trebuie să joace în Ghencea, deoarece stadionul este făcut din bani publici.

Mihai Tudose, fost premier, a avut și el același tip de discurs. Ba mai mult, în urmă cu câteva zile a pus sub semnul întrebării existanța clubului Steaua, nu numai a echipei de fotbal:

Europarlamentarul a lăsat de înțeles că MApN n-ar mai trebui să finanțeze clubul Steaua. Referirea nu a fost făcută doar la echipa de fotbal:

”Nu văd de ce din 2% din PIB trebuie să fac sport în loc să ne cheltuim banii ăștia pentru apărare.

Eu înțeleg că bugetezi niște tancuri, dar de ce bugetezi și aruncarea cu sulița?”, s-a întrebat retoric Mihai Tudose, într-o declarație pentru site-ul stiripesurse.ro.

Reporterii iAMsport.ro l-au contactat pe Mihai Tudose pentru a lămuri dacă s-a discutat în partidul din care face parte despre desființarea CSA Steaua, al doilea cel mai de succes club sportiv din România, după Dinamo. Tudose neagă:

Reporter: La nivel de partid, la nivel de PSD, s-a discutat în vreun moment desființarea secției de fotbal de la Steaua sau a întreg clubului?
Mihai Tudose: Nu, sub nicio formă.

Curios este și că Gigi Becali a afirmat că Steaua urmează să se desființeze și a lăsat de înțeles că ar ști mai multe despre acest subiect:

”Am auzit că s-a găsit o gaură de 20 de milioane de euro. CSA Steaua se va desființa în câteva luni. Dar nu vreau să spun mai multe pentru că nu vreau să avem iar probleme”, a spus patronul FCSB.

Mihai Tudose crede că este un abuz dacă FCSB va mai fi interzisă în Ghencea

FCSB a disputat până acum două partide pe stadionul Steaua, cu CFR Cluj și cu Nordsjaelland, însă după lungi negocieri cu oficialii CSA.

Mihai Tudose este de părere că FCSB ar trebui să aibă oricând acces la stadion, deoarece este făcut din bani publici. deși între cele două cluburi există un conflict pe identitate:

”Acel stadion nu este al cuiva pe persoană fizică. Este în administrarea cuiva, ceea ce este altceva.

Ca și stadioanele celelalte care aparțin de diverse instituții, cum e Dinamo, de exemplu (n.r. Clubul Sportiv Dinamo). Este un administrator, dar asta nu înseamnă că au exclusivitate și sunt păstrate așa… doar când venim noi, ne jucăm doar noi, copiii noștri acolo.

Ele trebuie să-și îndeplinească menirea pentru care au fost făcute. Sunt activități sportive. Contracost, în anumite condiții, dar nu-l poți ține închis.

Stadionul Steaua nu este făcut și modernizat pe banii Armatei. A fost modernizat pe banii CNI-ului (n.r. Compania Național de Investiții), adică din bani publici, în afară de bugetul Armatei.

(Care ar fi cursul normal al lucrurilor ca să se termine întreaga poveste?) Cursul normal e ca aceste, știu eu, abuzuri de putere, că e un abuz de putere, să înceteze și cu asta basta.

Stadionul poate fi închiriat așa cum se închiriază sau se joacă meciuri pe Stadionul Național (n.r. Arena Națională). Nu înseamnă că e gratis și intră toată lumea acolo și face ce vrea.

În anumite condiții se pune la dispoziția celor care organizează competiții sportive. Tu n-ai ce căuta la mine pe stadion… Tudose, Popescu sau Georgescu, că așa am decis eu. Tu fiind cine?! Nu poate să decidă asta nimeni.

Nici prim-ministrul nu poate să decidă chestia asta, că cineva nu are ce căuta pe un stadion public. Este un stadion public. Făcut din bani publici”, a mai spus Mihai Tudose pentru iAMsport.ro.

Lasă un comentariu