Se va încerca iar promovarea Csa Steaua? Fostul ministru al apărării susține că promovarea CSA Steaua în Superligă este iminentă: ”Nu mai e mult de așteptat”

După calificarea României la Euro 2024, Vasile Dîncu (61 de ani) a transmis felicitări „tricolorilor” și a anunțat că CSA Steaua, în curând, ar putea să promoveze în Superligă. Situația controversată a clubului a început în 2021, odată cu obținerea biletului pentru Liga 2. Din cauza lipsei transparenței în privința formei de organizare a clubului, CSA Steaua nu poate promova în prima divizie conform legislației actuale, menținându-se „blocați” în Liga 2 până la o posibilă modificare a structurii lor organizatorice.

Vasile Dîncu a încercat chiar să modifice Legea Sportului pentru a facilita promovarea Stelei, însă și-a retras proiectul rapid, după ce a primit avize negative din partea Consiliului Legislativ și al Consiliului Economic și Social.

Mesajul postat de Dîncu după calificarea României la Euro

După ce România și-a asigurat calificarea la Euro 2024, Dîncu a reintrat puțin în lumea sportului, pentru a îi felicita pe cei implicați și a îi critica pe cei care încă nu susțin naționala.

Vezi această postare pe facebook

https://www.facebook.com/share/p/EdqdX131oZYcaSrG/

România intră în Schengenul fotbalistic! Există cârcotași care nici acum nu ştiu să se bucure, altii zâmbesc strâmb și strepezit. Interesele de gașcă și blocarea în proiecte de mici balcanisme nu pot însă umbri o mare victorie a perseverenței, bunului simț și strategiei.

Viziunea pe care a adus-o Rǎzvan Burleanu și echipa sa a mers înainte aducând o nouă generație de fotbaliști în zona performanței. Echipa FRF a rezistat unui tsunami de insolențǎ şi înjurături nedrepte, nu doar critici, uneori meritate.

Spiritul ‘Cooperativei’ are încǎ fani, dar această nouă generație de fotbaliști poate șterge urmele-i ignobile. Dispariția eroilor de mucava din această tranziție prea lungă spre un alt fotbal începe să fie semnată de acești copii care încep să simtă că a venit timpul să readucă România în lumea bună a fotbalului și care a trebuit să lupte inclusiv cu lipsa noastră de încredere.

Mă bucur pentru ei și pentru Tata Puiu, pentru Gică Hagi-tatăl, dar și pentru Hagi dascalul care a creat o parte din noua generație, pentru Răzvan și pentru echipa sa și pentru toți cei care am crezut în viziunea cu care a venit noua generație. Să fie într-un ceas bun!

Azi, putem să ne bucurăm și să spunem, din toată inima, HAI ROMÂNIA!”, se arată în mesajul postat de Vasile Dîncu pe contul său oficial de Facebook.

Vasile Dîncu a anunțat promovarea iminentă a CSA Steaua

Pe postarea sa au apărut mai multe comentarii neașteptate, cu trimitere spre CSA Steaua. George Ogăraru și-a făcut apariția și a transmis ”Hai România!”, însă nu legătura dintre premier și oficialul ”militarilor” a fost cel mai controversat aspect al postării.

Un suporter a scris ”Felicitări jucătorilor! Din păcate, Steaua București a rămas tot prin B, asta e, ordinele unui partid se execută!”, iar Dîncu a revenit cu un răspuns total neașteptat.

Eu am încercat!”, a scris fostul ministru al apărării, înainte de a mai transmite că promovarea este iminentă: ”Steaua are loc în Superliga, va veni și vremea când militarii își vor recâștiga demnitatea și vor revendica asta. Nu mai e mult de așteptat”.

Din cuvintele lui Dîncu, pare să reiasă că ar avea anumite informații necunoscute publicului, în legătură cu dreptul de promovare al CSA Steaua.

Bineînțeles, conform noilor modificări anunțate de Răzvan Burleanu în privința regulamentului de licențiere, ”militarii” beneficiază deja de o nouă opțiune pentru a putea ajunge în Superligă într-un final.

Lasă un comentariu