Mihai Pintilii (38 de ani) nu poate fi în mod oficial antrenor la FCSB din cauza faptului că nu deține licența Pro.
Mai mult, antrenorul de facto al roș-albaștrilor nu deține nici carnetul de antrenor, cursuri pe care nu le-a putut urma în trecut din cauza faptului că nu avea Bacalaureatul.
Soluția găsită de Mihai Pintilii pentru a obține carnetul de antrenor
Alexandru Bourceanu (37 de ani), bun prieten cu Pintilii, spune că acesta din urmă a găsit o altă soluție pentru a rezolva problema carnetului. Urmează în prezent un curs de formare a antrenorilor, din cadrul CNFPA, Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor.
”Nu am mai vorbit cu el, nu ne-am certat, nu. Nu știu de ce nu am mai vorbit. Înainte de a vorbi ultima dată, aveam o relație foarte bună, deci presupun că avem și în continuare o relație foarte bună.
Cred că i se potrivește ipostaza (n.r. – aceea de a antrena la FCSB), pentru că face lucruri care nu s-au mai întâmplat la echipă de o anumită perioadă. Implică oamenii din club și asta îi responsabilizează pe toți.
În plus, am urmărit intervențiile lui de după meciuri, cum a fost, spre exemplu, cu Farul, când și-a asumat eșecul. Apoi, modul în care a protejat jucătorii îi va face pe aceștia să fie în continuare alături de el. Când jucătorii îl respectă pe antrenor pot și învăța anumite lucruri”, a spus Bourceanu, prezent în studioul emisiunii Liga Digi Sport.
Bourceanu: ”CNFPA eliberează carnete de antrenor, dar nu are protocol semnat cu FRF”
Bourceanu speră ca FCSB să arate din ce în ce mai bine sub comanda lui Pintilii.
”Probabil că se folosește și de lecțiile învățate din perioada în care era jucător la FCSB. Sper să reușească să facă ceea ce se întâmplă rar în România, ca echipa să aibă consistență în joc și rezultate pe o perioadă lungă de timp. Nu am de unde să știu tot ce a făcut la echipă, dar probabil că a făcut mai multe.
Și el se chinuie, din cauza acestor probleme legate de carnet. Nu știu detaliile care l-au împins să rămână, dar meseria de antrenor și-o face foarte bine în raport cu ceeea ce contează cel mai mult, rezultatele.
Se chinuie pentru că nu are Bacalaureatul și merge în Moldova la studii. Și el a stat doi-trei-patru ani până să se apuce de școală, pentru că nu s-a creat un cadru până în acest an. Trebuie specificat că el este înscris în prezent la o clasă specială a celor de la CNFPA și în maximum un an își va lua carnetul de antrenor.
CNFPA sunt cei care eliberează carnetul, dar, paradoxal, nu au un protocol semnat cu FRF. Este o școală pentru cei care nu și-au luat Bacalaureatul”, a mai spus Bourceanu, la Digi Sport.