Șumudică, mesaj rasist îndreptat către suporterii FCSB-ului: „Pică nocturna și 80% dintre ei sunt mai colorați decât ai noștri. Dacă eram antrenor la Rapid și auzeam ce cântă, scoteam echipa de pe teren”

Înaintea derby-ului Rapid – FCSB din ultima etapă a playoff-ului, Marius Șumudică a intrat într-un conflict cu ultrașii roș-albaștrilor, iar mesajul său riscă să-i enerveze.

Vorbind despre scandările rasiste la adresa giuleștenilor, tehnicianul a răspuns cu aceeași monedă. Mai mult, a declarat clar că ar fi luat o măsură drastică dacă s-ar fi aflat pe banca echipei sale de suflet și ar fi întâmpinat o astfel de situație.

Meciul va avea loc duminică, 19 mai, la ora 21:00. Deși FCSB este deja campioană, iar Rapid a ratat obiectivele, miza rămâne una de orgoliu.

De multe ori, suporterii din Peluza Nord au folosit cântece cu conținut rasist pentru a provoca rivalii din Giulești. Acest lucru s-a întâmplat la fiecare derby, dar și în timpul petrecerii pentru cucerirea titlului.

Furios, Marius Șumudică a reacționat pe măsură, recurgând tot la un mesaj rasist pentru a încerca să-i facă pe ultrașii formației din Berceni să renunțe la aceste practici.

„Trebuie să-i respecți (n.r. pe cei de la FCSB), a fost anul lor. Eu nu sunt meschin, scot în evidență lucrurile obiective. Sunt campioni, trebuie respectați, dar acum sunt ca niște bibelouri, trebuie să nu-i deranjăm.

Ei cum au mesajele alea legate de etnie? Dacă eram antrenorul Rapidului și auzeam așa ceva, scoteam echipa de pe teren. Săracii, se simt lezați de tot felul de cântece, dar ei nu insultă. Pică nocturna și 80% dintre ei sunt mai colorați decât ai noștri”, a declarat „Șumi” pentru fanatik.ro.

„Rapid traversează cea mai neagră perioadă din cei 101 ani de existență.”

Totodată, antrenorul de 53 de ani s-a arătat dezamăgit de situația în care se află Rapidul, subliniind că meciul cu FCSB este deosebit de important, chiar dacă nu mai există obiective de atins.

„Este foarte important pentru Rapid, e un meci, un derby, îl pui acolo pe hârtiuță și vezi de câte ori ai bătut echipa respectivă. Contează la statistică, să ștergi impresia din ultimele meciuri. Din punctul meu de vedere, Rapid traversează cea mai neagră perioadă din cei 101 ani, nu cred că a existat să piardă opt meciuri din nouă. Să fii în playoff, să intri la patru puncte de prima clasată și să acumulezi doar un punct mi se pare nu puțin, infim”, a mai spus Marius Șumudică.

 

Lasă un comentariu